Решението на руския президент Владимир Путин да признае независимостта на

...
Решението на руския президент Владимир Путин да признае независимостта на
Коментари Харесай

Какво включват санкциите на ЕС и САЩ срещу Русия?

Решението на съветския президент Владимир Путин да признае независимостта на Донецката и Луганската национална републики в понеделник първо провокира интернационално неодобрение, което за част от страните по-късно се изрази в налагането на наказания. Европейският съюз и Съединени американски щати показаха сходни ограничения против Русия, свързани както с финансови институции, по този начин и с обособени лица във федерацията.

Мерките на Европа

Външните министри на Европейски Съюз се сплотиха към пакет от наказания след вчерашната си среща, който бе показан от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел на взаимна конференция с френския външен министър Жан-Ив льо Дриан. По време на диалозите България е била показана от министър Теодора Генчовска.

„ Ние сме в изключително рисков миг за Европа “, предизвести Борел и добави, че Путин е „ подкопал суверенитета на Украйна “ с признаването на ДНР и ЛНР.

27-те страни членки на блока са се обединили единомислещо към пакет от наказания, който „ ще нарани Русия и ще я заобли доста “. По думите на Борел Европейски Съюз работи координирано с Англия, Канада и Съединени американски щати.

Налагат се наказания против всички 351 депутати от Държавната дума на Русия , дали своят вот в интерес на признаването на независимостта на ДНР и ЛНР предходната седмица, както и против 2 7 физически лица и компании , в това число водачи, хора от сферата на защитата и банки. Достъпът на държавното управление в Москва до финансовите и финансовите пазари в Европа се лимитира.

В Украйна ще бъде изпратен екип по киберсигурност , формиран от експерти от страните от европейската общественост, който ще работи по отбрана на страната от хакерски атаки.

„ Ще усилваме равнището на наказания последователно съгласно държанието на Русия “, добави Борел, с което даде знак, че това е единствено първата фаза от санкции против Москва. Льо Дриан на собствен ред разяснява, че Русия „ потъпква интернационалното право “ и „ нарушава своите задължения “.

 

LIVE | | Press conference with and following the special informal meeting of EU foreign ministers on the situation in Ukraine.
— Présidence française du Conseil de l’UE (@Europe2022FR)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР