Решението на президента Доналд Тръмп да изостави кюрдските съюзници на

...
Решението на президента Доналд Тръмп да изостави кюрдските съюзници на
Коментари Харесай

Продължават критиките срещу Тръмп за изтеглянето от Северна Сирия

Решението на президента Доналд Тръмп да изостави кюрдските съдружници на Съединени американски щати докара до тежка рецесия в отношението сред политици и военни, написа френският в. " Монд ".

Влиятелни фигури от американската войска, уважавани и лоялни високопоставени военни, подлагат на критика обществено решението на президента да изостави своите кюрдски съдружници, загърбвайки битката против Ислямска страна в Североизточна Сирия. Сред тях е Джеймс Ставридис, някогашен висш главнокомандващ на силите на НАТО и адмирал от запаса.

" Идеята за евакуиране на американските войски от Сирия е също толкоз неприятна през днешния ден, колкото беше, когато подтикна Джим Матис да подаде оставка ", съобщи Ставридис. Министърът на защитата Матис подаде оставка в края на предходната година, с цел да изрази несъгласието си с желанието на президента Тръмп да напусне Сирия. Според него " Ако не поддържаме натиска, Ислямска страна ще се появи още веднъж. Няма подозрение, че ще се завърнат ".

Тръмп отхвърли рецензиите, че е всял безпорядък в американската близкоизточна политика, позволявайки турската атака против кюрдските сили, която ускори позициите на Русия и Иран. Според него решението му за евакуиране от Сирия е обезвредило една обичайно рискова обстановка.

Но на процедура, като постави завършек на скромното американско военно наличие в Североизточна Сирия, Тръмп се отхвърли от въздействието на Вашингтон над територия, която преди три седмици беше американски протекторат, отстъпвайки я на Москва, Техеран и Дамаск, отбелязва в. " Ню Йорк таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР