Решението на правителството на Кипър за въвеждане в ежедневието на

...
Решението на правителството на Кипър за въвеждане в ежедневието на
Коментари Харесай

Кипър: Правителството иска Covid пропуски, юристи предупреждават, че е незаконно

Решението на държавното управление на Кипър за въвеждане в всекидневието на коронапропуск от понеделник, след края на двуседмичната карантина, което бе оповестено късно вечерта в сряда, към този момент провокира напрежение измежду експертите и измежду жителите.

Представители на Общокипърската адвокатска гилдия и юридически кръгове предизвестиха, че мярката е противоконституционна.

Комисарят по персоналните данни съобщи, че като се изключи способния контрольор или полицията, никой няма право да желае от жител уверение с посочената здравна информация, с цел да му бъде разрешено да влезе в обещано място.

Според взетото от държавното управление решение в сряда вечерта, новият коронапропуск - Coronapass, се изисква за визити тук-там с всеобщо събиране на хора, като заведения за хранене, молове, огромни супермаркети, църкви, даже сватби и кръщенета.

Той важи и за настаняване в хотелите, които Кипър отваря от 10 май за вътрешен туризъм.

Новият документ влиза и в акцията за парламентарните избори на 30 май, като участващите в предизборните срещи също би трябвало да го имат.

За плажовете не се изисква коронапропуск, както и за екскурзии измежду природата, визити тук-там за пикник, язовири.

Коронапропускът включва три благоприятни условия - жителите да имат негативен тест /PCR или бърз/, годен в границите на 72 часа, да са имунизирани с най-малко една доза 3 седмици по-рано или да са изкарали ковид през последните 6 месеца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР