Решението на Народното събрание с конституционно мнозинство изразява ясната политическа

...
Решението на Народното събрание с конституционно мнозинство изразява ясната политическа
Коментари Харесай

Росица Велкова: България продължава да работи за въвеждане на еврото от началото на 2024 г.


Решението на Народното събрание с конституционно болшинство показва ясната политическа воля на народните представители да се даде мандат за дейни дейности от страна на служебното държавно управление за предприемане на всички нужни механически дейности, с цел да може България да не изпусне оповестената към този момент дата за въвеждане на еврото от първи януари 2024 година Това декларира министърът на финансите Росица Велкова  Росица Велкова Росица Велкова е родена на 16 март 1972 година в София.   Придобива магистърска степен по финанси в интервю за " Капитал ". Интервюто е качено и на страницата на финансовото министерство.

Министър Велкова изрази убеденост, че законопроектите, които са свързани с приемането на еврото и които са в напреднала фаза, ще бъдат признати от Народното събрание.

Във връзка с показаните разновидности и определения метод за предложение за бюджет за идната година Росица Велкова  Росица Велкова Росица Велкова е родена на 16 март 1972 година в София.   Придобива магистърска степен по финанси изясни: " Искахме да разкажем каква е обстановката, какво е фактическото състояние. Това е базовият вид, който е създаден и подготвен като законопроект и сега, в който бъде определено постоянното държавно управление, то ще може да го приспособява по отношение на личната си управническа стратегия. Не е редно служебно държавно управление да организира политика, тъй като бюджетът е финансов проект на политиките от една управническа стратегия с парламентарно болшинство зад това държавно управление. Това, което предлагаме, е удължителен закон ".

Тя уточни, че този закон би могъл да послужи както на постоянно държавно управление - тъй като то ще бъде определено в много напреднала фаза на бюджетната процедура и ще му би трябвало време, с цел да може да изрази управническата си стратегия посредством бюджета, по този начин и при положение на липса на такова, тъй като удължителният закон би оказал помощ за финансиране на системите, общините, разноските за пенсии, разноски за заплати до тези равнища, които са достигнати към края на тази година.

" С удължителния закон може да се работи и четири месеца, и пет месеца без това да основава напрежение. Включително, в случай че на 1 юли 2023 година няма признат Закон за бюджета, в този случай ще се приложи член 87 от Закона за обществените финанси и пенсиите ще бъдат индексирани по швейцарското предписание ", безапелационна е тя. По отношение на общините, в него са създадени текстове, с които те да могат да изплащат заплатите, достигнати през декември 2022 година, както и да могат да се разплащат по така наречен незабавни задължения, посочи министър Велкова.

На въпрос за какво страната не излиза на пазара за ДЦК с по-кратък матуритет, Велкова показва, че не желае да се утежни още повече бюджетът за 2023 година Избираме матуритет, който е съгласуван с идни падежи през последващи години, само че всички вероятни варианти се преглеждат. Увеличаваме и лимита на световната средносрочна стратегия за издаване на дълг и в обстановка без парламент ще можем да излезем на външен пазар. Най-малкото, с цел да осигурим нужното рефинансиране за падежиращата емисия в евро през март 2023 година, споделя служебният финансов министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР