Решението на КПКОНПИ, което на практика оневинява отстранения кмет на

...
Решението на КПКОНПИ, което на практика оневинява отстранения кмет на
Коментари Харесай

Отстранен кмет: Решение на КПКОНПИ, което ме оневинява, е бавено месеци

Решението на КПКОНПИ, което на процедура оневинява отстранения кмет на Червен бряг инж. Данаил Вълов по следствието против него за анулираната социална поръчка  " топъл обяд ", е лежало в нечии папки 6 месеца. То е издадено на 27 февруари т.г., а е връчено на инж. Вълов на 22 август т.г. Изготвено е по резултатите от осъществена от Антикорупционната комисия инспекция, заяви през днешния ден в градоначалникът на Червен бряг.
" Документът е от 24 страници. Той касае всичко това, което се изписа за " топлия обяд " в медиите през 2018 година. Сигналът за инспекцията е неизвестен. Комисията е открила, че нямам спор на ползи - нямам роднински връзки нито със притежателите на компаниите, които са спечелили публичната поръчка за " топлия обяд ", нито пък с хората, които работят в тях ", разясни инж. Вълов.
Според него е изключително смущаващо, че месец откакто е излязло оневиняващото го решение на КПКОНПИ, в Община Червен бряг се организира акцията на същата комисия и Специализираната прокуратура с присъединяване на маскирани и тежко въоръжение служители на реда. Идват, с цел да ревизират още веднъж публичната поръчка " топъл обяд ", разяснява градоначалникът.
" Вече пет месеца съм отхвърлен от служба, с цел да не преча на следствието. А доколкото ми е известно за това време следствието е съумяло да разпита единствено един очевидец. Не ми е повдигнато обвиняване и затова с моите юристи не можем да се срещнем с материалите по делото. Предполагам, че възможният обвинителен акт ще ми бъде предявен малко преди локалните избори. Продължавам да считам, че аргументите за моето премахване и за сегашната обстановка в община Червен бряг са политически и стопански ", сподели още кметът.
Той съобщи, че не е човек, който отстъпва в такива обстановки, и счита да се кандидатира за нов кметски мандат.
" Не бих желал нашите съграждани, моите другари и хората, с които към момента управляваме Общината, да решат, че съм се уплашил и съм се отказал ", съобщи още инж. Вълов.  
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР