Решението на Конституционния съд, според което правосъдният министър може да

...
Решението на Конституционния съд, според което правосъдният министър може да
Коментари Харесай

Гешев: Обидно е да се иска отсраняване на главен прокурор с изрезки от вестници

Решението на Конституционния съд, съгласно което правосъдният министър може да изиска отстраняването на основния прокурор, не е оповестено в днешния брой на „ Държавен вестник ”.

Това е първото изискване, с цел да може процедурата да бъде задействана. А пред вестник Иван Гешев разяснява, че се надява този път да желаят оставката му с юридически, а не политически претекстове.

„ След като мафията и олигархията нападат по този начин гневно основния прокурор и Прокуратурата - това знача, че сме на прав път. Означава,че аз и сътрудниците ми си вършим добре работата.

Нямам никакви терзания от това какво и дали госпожа Йорданова ще внесе във Висш съдебен съвет. Надявам се този път това искане да бъде стимулирано освен и само с политически претекстове, а да има и юридически причини ”, съобщи Гешев.

" В XXI век е обидно за нас като нация да се желае с отрязъци от вестници отсраняване на основен прокурор в страна в Европейски Съюз, в случай че изтъквам един почитан от мен професор и някогашен член на Конституционен съд.

Аз няма да разясня до каква степен е в пълномощията и дали е работа на Министерството на правораздаването да събира и обработва доноси против магистрати и в частност против основния прокурор ", добави той.

Нямам безусловно никакви терзания. Може би съм най-проверяваният човек, който работи за страната, през последните 2 години. Както споделих, това е трети опит за отстраняването на основния прокурор, десетки са инспекциите, обясненията, в КПКОНПИ, в прокуратурата, в Инспектората на Висш съдебен съвет, сигнали във Висш съдебен съвет, произвеждане във Върховен административен съд, две каузи, едното наказателно дело от частен темперамент против мен е от лице с влезнала в действие присъда 17 години отнемане от независимост. Така че ето това е недосегаемият основен прокурор съгласно “феновете ” на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР