Решението на френското правителство да забави постепенното премахване на някои

...
Решението на френското правителство да забави постепенното премахване на някои
Коментари Харесай

Пестицидите във Франция: отстъпките за фермерите разгневиха природозащитниците

Решението на френското държавно управление да забави последователното унищожаване на някои пестициди може да е убедило фермерите да прекратят митингите си, само че вбеси еколозите.

Властите дават обещание да не вкарват нови забрани за химикали за битка с вредителите, в това число тези, употребявани в други страни от Европейски Съюз.

Депутат от социалистическата партия, създател на парламентарен отчет, който предлага ограничение на използването на пестициди, изрази страдание за тази отстъпка пред Euronews.

Ние стигнахме до заключението, че незабавно са нужни дейности, защото има доста обилни въздействия върху околната среда, изключително върху водата, почвеното изобилие и човешкото здраве. Първите жертви са самите фермери.

Доминик Потие
Депутат във френския парламент от Социалистическата партия

Но фермерите от дълго време се оплакват, че държавните цели за понижаване на пестицидите слагат непоносима финансова тежест върху тях.

Отнемат ни толкоз доста пестициди, че няма да можем да работим. Или може би желаят да влагаме в роботи за плевене, само че тези роботи към момента не са усъвършенствани. И към този момент...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР