Решението на Франция да затвори за 48 часа границите си

...
Решението на Франция да затвори за 48 часа границите си
Коментари Харесай

Извънредно заседание в Лондон след като Франция затвори границите


Решението на Франция да затвори за 48 часа границите си с Обединеното кралство, провокира сериозна паника на Острова. Заради новия вариант на ковид редица европейски страни стопираха полетите от и за Англия, само че Франция затвори и сухопътната си граница.

Премиерът Борис Джонсън свика незабавно съвещание на Правителствения комитет по изключителните обстановки, съобщи Фокус.

Товарният трафик се сблъска с огромни разстройства, откакто Франция затвори границите си за 48 часа, което значи, че камионите не могат да пресичат Ламанша. Преди това държавното управление на Джонсън прикани жителите и чужденците да заобикалят пътувания до окръг Кент, където се намират доста от пристанищата, които пресичат Ламанша. Евротунелът също приключи активността си.

Канада и Полша са измежду последните страни, които стопираха полетите от Англия, следвайки по-голямата част от Европа. Франция, Германия, Италия, Холандия, Белгия, Австрия, Дания, Ирландия и България бяха измежду тези, които оповестиха ограничавания за полети от Англия. По-късно към този лист се причислиха Турция и Русия.

Борис Джонсън разгласи предходната събота, 19 декември, въвеждането на тежки ограничавания в Лондон и югоизточната част на Англия, след предизвестия на учените, че новият вариант на Covid-19 се популяризира доста по-бързо от вариантите, известни до неотдавна. В неделя Англия записва рекордните 35 928 нови случая.

Въпреки че специалистите акцентират, че няма доказателства, че новият вариант е по-смъртоносен, ясно е, че повече случаи неизбежно ще доведат до увеличение на броя на хоспитализациите и следващи смъртни случаи, свързани с вируса, отбелязва AP.

Британският министър на превоза Грант Шапс съобщи, че възбраната на Франция за товарни транспорти е „ леко изненадваща “ и че организацията му създава спешен проект за Кент.

Европейската организация за сигурност на въздушната навигация (EUROCONTROL) предизвести в понеделник, че Европа ще бъде изправена пред „ доста влияние “ върху своите въздушни транспортни коридори, откакто няколко страни прекъснаха транспортните връзки с Обединеното кралство заради опасения за новия вариант на Covid-19.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР