Решението на Европейския парламент да отхвърли френския кандидат за еврокомисар

...
Решението на Европейския парламент да отхвърли френския кандидат за еврокомисар
Коментари Харесай

Париж: С отхвърлянето на френския кандидат ЕП предизвика голяма институционална криза

Решението на Европейския парламент да отхвърли френския претендент за еврокомисар провокира " огромна институционална рецесия за Европа ". Това предизвести френският държавен секретар по европейските въпроси Амели дьо Моншален, представена от Агенция Франс Прес.

" Това е огромна институционална рецесия за Европа, тъй като без френски комисар Комисията не може да работи ", разяснява тя пред радио France Inter.

" Трябва да разгадаем това умерено, без яд, само че Урсула фон дер Лайен би трябвало да ни каже какво чака от Франция ", добави Моншален.

Вчера комисии към Европейския парламент отхвърлиха претендента на Франция за еврокомисар Силви Гулар. Тя трябваше да поеме сектор вътрешен пазар, индустрия, разноски за защита, технологии и космос.

Гулар е разследвана от Европейската работа за битка с измамите по отношение на обвинявания, че тя и други членове на Европейския парламент от френската центристка партия Демократично придвижване са употребявали средства на европарламента за заплащане на асистенти, които са работили във Франция.

Френската полиция разпита Гулар през предишния месец.

Информацията принуди Гулар да подаде оставка като боен министър няколко седмици след поемането на поста през 2017 година Тя към този момент е върнала 45 000 евро. Но по време на чуванията в Европейския парламент тя увери, че е " чиста ".

Вчера френското президентство разгласи, че " политическа игра " е предиздвикала евродепутатите да отхвърлят номинацията на президента Еманюел Макрон за еврокомисар. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР