Решението на европейските и американските политици да въведат нови ограничения

...
Решението на европейските и американските политици да въведат нови ограничения
Коментари Харесай

Путин злорадства: Санкционният блицкриг на Запада към Русия се провали

Решението на европейските и американските политици да вкарат нови ограничавания по отношение на Русия докара до невиждана рецесия на запад. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с публични лица за разискване на развиването на съветската Арктика, оповестява РИА Новости.

" Отказът на редица западни страни от обикновено съдействие, в това число от съветски енергийни запаси - най-малко на някои от тях, към този момент засегна милиони европейци, провокира същинска енергийна рецесия и се отразява и на Съединени американски щати. Цените и инфлацията се повишават на всички места - за тези страни това е безусловно невиждано ", разяснява той.

Путин разясни, че Русия също е изправена пред провокации, само че вижда това като крачка към нови благоприятни условия.

По негови думи страната ще може да усили вътрешното ползване на петрол, газ и въглища, да подтиква дълбоката преправка на суровините и да усили енергийните доставки " за други райони по света, където те в действителност са нужни ".

Вчера съветският президент още веднъж акцентира, че спомагателните наказания на Запада против страната му ще навредят и на Европейския съюз, защото стопанските системи в района са взаимно свързани.

Путин уточни, че средносрочните и дълготрайните опасности, свързани с въздействието на глобите против съветската стопанска система, може да набъбнат, само че посочи, че все още финансовата система на страната е постоянна.

По негови думи санкционният " блицкриг ", на който Западът е разчитал, се е провалил.
В същото време ръководителят на Сметната палата Алексей Кудрин предвижда пред сенаторите от Съвета на федерацията, че в края на годината инфлацията в Русия може да доближи 20%. През март формалната статистика регистрира растеж до 7.6%, което е рекорден индикатор от януари 1999 година

Според Кудрин адаптирането на съветската стопанска система към сегашните наказания ще отнеме към две години. Вицепремиерът Андрей Белоусов на собствен ред призна, че стопанската система стартира да се забавя, въпреки че това закъснение към момента не се е отразило на пазара на труда.

" В индустрията и търговията намаляването на размерите на производството е към 11%. В други браншове - 9-10% ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР