Решението е незабавни преговори с „Газпром“Създава се изкуствено напрежение, но

...
Решението е незабавни преговори с „Газпром“Създава се изкуствено напрежение, но
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Има проблем с доставките на природен газ

Решението е незабавни договаряния с „ Газпром “

Създава се изкуствено напрежение, само че има проблем с доставките на газ, сподели някогашният министър на стопанската система Корнелия Нинова пред.

Ние можем да предложим решение и го вършим от април. Незабавни договаряния с Газпром за възобновяване на доставките е единственото решение и диалози за дълготраен контракт. Каквато желаят отговорност да търсят, да я намерят и да я приложат, сподели тя. Имаме потребност от бързи дейности сега за възобновяване на договарянията. Незабавни договаряния е решението, акцентира отново Нинова. На първо място в Европа сме по промишлен напредък, свърших си работата като министър. За детайлности за доставки на газ не съм разговаряла с никого, уточни Нинова.

Взехме ограничения да компенсираме. Ако бяха банкрутирали предприятия, щях да кажа, отговорна съм, само че в края на мандата сме преди всичко по промишлен напредък, повтори Нинова.

И Германия, и Италия, и Гърция продължиха диалозите с Газпром и имат доставки. И си имат газ. Ние същото би трябвало да създадем, означи Корнелия Нинова.

Да не водим диалог за енергетика, сподели Нинова, запитана за това дали Булгаргаз продава газ през медиатори.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР