Решението дали да бъдат изпратени оръжия за Украйна няма да

...
Решението дали да бъдат изпратени оръжия за Украйна няма да
Коментари Харесай

Оръжие за Украйна няма да разклати коалицията

Решението дали да бъдат изпратени оръжия за Украйна няма да разклати ръководещата коалиция. Това съобщи пред NOVA депутатът от „ Демократична България ” Владислав Панев.

„ Предложението е разпределено на комисии, евентуално ще го гледат тази седмица ”, сподели Панев. „ Можем да оказваме помощ на Украйна по доста способи. България може да направи стъпки за няколко месеца, които да са дълготрайно потребни за нас. Бежанците идват с избрани умения, които могат да бъдат интегрирани на пазара на труда ”, разяснява депутатът.

„ Очаквам решението да бъде гласувано от Народното събрание и то да упълномощи държавното управление да помогне с военна помощ на Украйна. Не мисля, че това ще разтури обединението. Каква ще е военната помощ, зависи от държавното управление. Там ще се взема решение ”, разясни Панев.

Той разяснява и избора на шеф на Българска народна банка.

„ Дали ще бъде подсилен господин Каримански зависи от пленарна зала и главно от опозицията. Дотам стигнахме за жалост. От Демократична България 99% ще гласуваме против предлагането. Най-явната причина е, че няма единодушие в обединението по тематиката ”, съобщи Панев. „ Другата причина е, че господин Каримански беше част от управителния съвет на банка, която след банкрута на КТБ, се показа зле на стрес тестванията ”, сподели Панев.

 „ Очевидно доверието не е на най-високата си точка освен в тази посока, което може би е и за положително, защото взаимно се контролираме да не вършим нелепости ”, сподели Панев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР