Решението да се предложи прекратяването на концесията на пристанището Росенец“

...
Решението да се предложи прекратяването на концесията на пристанището Росенец“
Коментари Харесай

Борисов побесня: Вчера решихме всички за Росенец, днес Киро ни зове да го подкрепим

Решението да се предложи прекратяването на концесията на пристанището „ Росенец “ е било взето през вчерашния ден на среща сред водачите на ГЕРБ и ПП-ДБ, като на нея са участвали и хората на Движение за права и свободи Йордан Цонев и Делян Пеевски. Това описа в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
„ Аз мисля, че сътрудниците би трябвало да поработят малко над некоалиционната просвета. Защо? Вчера имахме много дълга среща с Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанасов, Мария Габриел, сътрудниците от Движение за права и свободи Цонев и Пеевски по отношение на тези няколко решения. Предложението беше на нас, Движение за права и свободи и Демократична България по отношение на освен „ Росенец “, да им напомня, щом са бързали толкоз да се покажат, което е неверно. Такива значими решения демонстрират точно силата на една некоалиция да взима значими решения в интерес на страната “, разяснява Борисов.
По-рано в сряда съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков разгласи, че през днешния ден ще бъде импортирано предложение да се приключи концесията на „ Росенец “ и страната да си върне контрола над него.
Борисов изясни, че през днешния ден е трябвало трите обединения дружно да внесат предложенията.
„ Щом толкоз са бързали, аз единствено да кажа, че в нашите оферти, на сътрудниците от Демократична България, Движение за права и свободи и нас, влизаха и транспортните тръби, и фигурата на необикновен шеф, тоест да поеме страната целия надзор. Яростна опозиция имаше от Политическа партия по отношение на тръбите и особения шеф. Не знам за какво. И в този момент слушам по малкия екран по какъв начин Кирил Петков ме приканва да го поддържа за нещо, за което през вчерашния ден ние сме спорили какъв брой по-голям да му е мащаба “, описа Борисов.
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ към този момент били подготвени с управническата си стратегия. А другата седмица подписват и съглашение между тях.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР