Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския

...
Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския
Коментари Харесай

И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас

Решението бе взето през днешния ден единомислещо на постоянната сесия на Общинския съвет

Редовното съвещание на Общински съвет Камено за месец март бе с дневен ред от близо 30 оферти. Съветниците одобриха Община Камено да взе участие в  сдружението с нестопанска цел „ Фонд за развиване на Летище Бургас “. Предложението беше подкрепено единомислещо, а за представител на Община Камено в управителните органи на сдружението бе определен кметът Жельо Вардунски. Целта на фонда е да обезпечи целогодишни полети за и от Летище Бургас, трансформирайки го в целогодишно работещо летище.

„ Освен в бранш „ Туризъм “, този фонд ще бъде потребен за жителите на община Камено, които работят в чужбина и са принудени да употребяват неуместната връзка до София. Имаме съграждани, които работят на Летище Бургас, а също по този начин и работещи в туристическия отрасъл. Основанието за основаването на този фонд е сложно и не е ориентирано единствено към бранш „ Туризъм “, а е за цялостно  развиване на района -  работа, вложения, причина за привличане на вложители “,каза кметът Жельо Вардунски.

Приети бяха и докладите за осъществяване на Програма за ръководство на отпадъците на територията на община Камено за 2023 година и доклад за осъществяване на Програма за запазване на околната среда на територията на община Камено за 2023 година

Разглеждането на останалите оферти в дневния ред, измежду които утвърждението за разработване на парцеларни проекти за няколко частни обекта, минаха без напрежение под умелото управление на ръководителя Радослав Балтаджиев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР