Той ще бъде високо проходим и ще може да се

...
Той ще бъде високо проходим и ще може да се
Коментари Харесай

Най-накрая Камено ще има Пожарна, Общината строи нова сграда, купува и втори автомобил

Той ще бъде високо пристъпен и ще може да се движи по пресечени терени

Камено най-сетне ще има своя постройка на Пожарната. Общината има план за строителството й, като финансирането ще е от интернационален план. Там ще бъде стациониран и втори автомобил на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " -Бургас. За задачата е избран парцел в Камено със стратегическо разположение, благосъстоятелност на Общината, с обща повърхност от 1580 кв. м.

Досега в града имаше единствено дежурен екип, който даже не разполагаше с база, а обитаваше една клетка, предоставена още веднъж от Общината. А той обслужва значително територия като обсег и като сигнали.

Изграждането на нова Пожарна и закупуването на профилиран автомобил са единствено част от дейностите по интернационалния план Co-Resilience - „ Сътрудничество за създаване на потенциал за резистентност на общността при горски пожари и ранно предизвестие в Черноморския басейн “, финансиран от Европейския съюз по Съвместната оперативна стратегия „ Черноморски басейн NEXT “. 

Той ще се извършва като продължение на план Co-Prevent, в границите на който Община Камено построи своя система за ранно предизвестие от наводнения и следене на равнищата на деретата. Водеща организация в плана е още веднъж Главна дирекция по горите на Истанбул, Република Турция, а сътрудници са Главен инспекторат за изключителни обстановки на Министерството на вътрешните работи на Република Молдова, Противопожарна работа на град Куяльник, Одеска област, Украйна и Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Бургас.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР