Решение на Общинския съвет в Хаджидимово взриви недоволство сред местното

...
Решение на Общинския съвет в Хаджидимово взриви недоволство сред местното
Коментари Харесай

След решение на ОБС в Хаджидимово! М. Люманков от Възраждане: Да не допускаме земята ни да се превърне в пустиня от соларни паркове

Решение на Общинския съвет в Хаджидимово взриви неодобрение измежду локалното население. На 5 март локалните парламентаристи са дали своят вот да отдадат1700 декара на компания за създаване на фотоволтаичен парк. В тази връзка с ядосан пост в мрежата изригна Мустафа Люманков от Политическа партия " Възраждане ". Ето какво написа той:

Уважаеми съграждани от община Хаджидимово и региона на Гоце Делчев,

Напастта на слънчевите паркове е на път да остави своя противен отпечатък в землището на Хаджидимово! На 5 март 2024 година общинският съвет на Хаджидимово е взел решение да даде на следващата новоизлюпена фотоволтаична компания (създадена през януари 2024) 1700 декара общински терени, с цел да построи слънчев парк. Общинският съвет прави втори опит за подобен план. Първият опит е през близката 2022 година, когато отдава земите на софийската компания “Х Солар Парк ”, чийто план по този начин и не се реализира. Защо, по какъв начин и без публично разискване, без доводи и причини в този момент отново се взема такова решение и то касаещо одеве основана компания, занапред ще разберем.

Ние от Политическа партия “ Възраждане ” сме безапелационни по въпросите, свързани със сините огледала и заставаме срещу съсипването на благородната българска земя. Нека не позволяваме плодовитата българска земя в землищата на общ. Хаджидимово да се трансформира в грозна пустиня от панели. Следете какви дейности ще предприемем и ни подкрепете в нашата битка,пише Люманков.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР