Решаването на всички кризи след 2020 г. до сега –

...
Решаването на всички кризи след 2020 г. до сега –
Коментари Харесай

Десислава Танева: Управлението на ПП доведе до пазарен колапс в сектор „Земеделие“

Решаването на всички рецесии след 2020 година до в този момент – здравна, икономическа в резултат на войната в Украйна и други, може да стане едвам след решаването на политическата рецесия в страната.

“Влизаме в година, в която сигурно следва локален избор и национални избори, които са все по-вероятни. Организацията на ГЕРБ в област Сливен постоянно сме спазвали съществени наши разбирания за водене на политическия разговор и спор. Винаги стъпваме на политически тези, конкретика и политики за ръководство на локална или централна общественост. Ние ще продължим да отстояваме тези правила и във всички политически борби, които ни предстоят, ще участваме в политическите диспути единствено и само в случай че те са учредени на съревнование и конкуренция сред политики за ръководство в целокупност и на обособени браншове, както и на политики с визия за ръководство в европейски проект. Няма да участваме в каквито и да е диспути, които стъпват само и единствено на политическия маркетинг, които са част от пиар тактики и решения в народен или локален проект. В локален проект ние сме подготвени да приемем предизвикването, че ще се търси обединяване на „ положителните “ сили против нас и не се тормозим “, безапелационна бе Танева.
Политическата среда в страната и методът на водене на политически разговор, натрапен през последната година и половина – две, не стимулира по никакъв метод способните и грамотни хора да влизат в този спор, сподели Десислава Танева. Тя изрази вяра всички рационални политически сили, в Народното събрание и отвън него, да намерят излаз от политическата рецесия, с цел да има вероятност за развиване на страната, общините и обособените браншове.
„ И в границите на 48 Народно събрание ГЕРБ предложи решения, които се одобриха, без значение от политическото изостряне на дебатите. Положихме всички старания да има постоянен кабинет с първия мандат. Бойко Борисов направи безусловно всички отстъпки, които бяха поискани. Предложихме експертен кабинет без политически лица, който не беше подсилен. Истината за това да няма кабинет е единствено една, че втората по величина партия – Политическа партия, която ни въвлече в рецесиите, се готви за нови избори още от началото на последната предизборна акция “, сподели още Танева.
ГЕРБ ще продължи да води диалози с всеки, който изяви предпочитание и има потребност, с цел да се излезе от политическата рецесия. По думите й обаче връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия е въпрос на вътрешнопартийни битки, а не с ясното осъзнаване, че България би трябвало да има постоянен кабинет.
По отношение на бранш „ Земеделие “ Десислава Танева съобщи, че главната задача в този момент е да се промени Националния стратегически проект и да се излезе от рецесията след несъответстващото ръководство. „ Всичко, което се случи по време на ръководството на Политическа партия докара до пазарен колапс в бранша. България сега е с рекордни количества зърнени първични материали в наличност. Това са пари, които не пристигнаха в българската стопанска система. Всичко стартира от прекъсването на корабите за търговия от Асен Василев “, сподели Танева. По думите й най-големия проблем в стратегическия проект във връзка с директните заплащания е бюджетът за еко схемите или за озеленяването. „ 20 % от него или към 200 милиона евро е обособен за две еко схеми в интерес на непроизводствени площи. Това е безусловно неприемливо, при изискване, че нашите аграрни производители получават под междинното равнище на заплащане спрямо останалите страните членки. Озеленяването в новата ОСП, спрямо практиките, които са прилагани до момента, ще генерира спомагателни разноски и да се отделят 20 % от бюджета за еко схеми в интерес на непроизводствени площи е безусловно нелогично и няма нито един претекст, който може да се одобри за сериозен, с цел да се направи такова систематизиране на бюджета “, добави зам.-председателят на Комисията по земеделие. Десислава Танева изясни, че проблематичните еко схеми са две. Първата е за поддържане и възстановяване на биоразнообразието в горски екосистеми, а втората е за поддържане и възстановяване на биологичното многообразие и екологичната инфраструктура. „ От Комисията по земеделие дадохме цялостната политическа поддръжка на служебния министър да направи смяната в проекта, тъй че средствата да отидат към индустриалните площи “, добави Танева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР