Републиканците в Камарата на представителите избраха в сряда неизвестния досега

...
Републиканците в Камарата на представителите избраха в сряда неизвестния досега
Коментари Харесай

Какво е новото мнение и виждане на председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън относно абортите?

Републиканците в Камарата на представителите избраха в сряда незнайния до момента реакционер Майк Джонсън за идващия представител, като демократите към този момент упорстват с рекламни офанзиви против Джонсън запис по въпроса.

През януари 2022 година конгресменът от Луизиана сподели, че „ детето в утробата “ е „ неповторимо човешко създание с неповторима ДНК “ от момента на зачеването и той прикани Върховният съд да анулира Roe v. Уейд доста преди решението на Добс през юни 2022 г. 

Откакто Върховният съд анулира Роу, демократите се опълчиха на републиканците против правата на абортите, тактика, която оказа помощ да се предотврати това, което беше предсказано като алена вълна на междинните избори през 2022 година

Демократите от Камарата на правосъдните управляващи разгласиха видеоклип на X на Джонсън, в който се споделя: „ Роу против Уейд даде конституционно покритие на определеното ликвидиране на неродени деца в Америка, точка. Мислите за последствията от това върху стопанската система. Всички се борим тук, с цел да покрием основите на общественото обезпечаване и здравното обслужване, здравното обслужване и всичко останало. Ако имахме всички тези здрави служащи в стопанската система, нямаше да вървим с главата надолу и да се прекатурваме по този начин. "

Джонсън е парламентарен юрист и е служил в правната комисия на Камарата на представителите, преди да стане представител. Като представител на Камарата на представителите той би направлявал какво – в случай че има такова – законодателство ще бъде изнесено на пода по отношение на абортите и неговото мнение също е значимо поради разделянето в Републиканската партия по въпроса.

„ Абортът лишава живота на бебе – човек – основан по Божия облик “, написа той в Туитър през януари 2022 година, като изрази вярата си, че Върховният съд ще анулира Роу против Уейд.

CBS News се обърна към офиса на Джонсън за коментар.

По-рано тази година Джонсън спонсорира законопроект, който искаше да разгласи, че „ правото на живот, обезпечено от Конституцията, е предоставено на всяко човешко създание на всички стадии от живота, в това число момента на оплождане, клониране или различен миг, в който индивидът се появява. "

Като корав съперник на аборта, той също по този начин е предложил голям брой други законодателни актове, които се стремят да лимитират процедурата, в това число взаимно спонсориране на законопроект за отнемане от средства за планувано родителство.

През февруари Джонсън показа законопроект, който ще забрани превозването на малолетни през щатските граници, с цел да създадат аборт, „ без да дават отговор на закона за присъединяване на родителите “. Това законодателство също се стреми да разреши на родителя да предприеме цивилен дейности против всеки, който транспортира детето си, с цел да получи аборт, в случай че родителят не е взел участие в кръвосмесителна връзка с малолетния.

Миналата година той предложи Закон за издръжката на неродени деца, който ще разреши на бъдещите майки да събират заплащания за прехрана, до момента в който са бременни.

Джонсън също поддържа закона за абортите в Луизиана, който е съвсем цялостна възбрана и разрешава на лекарите да бъдат санкционирани или затворени за осъществяване на процедурата.

Междувременно Фондът за планувано родителство се намеси във вторник, като сподели, че Джонсън има „ дълъг и пагубен опит в атакуването на правата на аборт и цялостния набор от услуги за полово и репродуктивно здраве. “

>

„ Републиканците в Камарата на представителите, в това число тези, които настояват, че са умерени, знаят тъкмо какво вършат, като го избират за представител: те изцяло одобряват екстремизма и проекта за възбрана на абортите в цялата страна “, Алексис Макгил Джонсън, президент и основен изпълнителен шеф на Planned Parenthood Action Fund се споделя в изказване във вторник.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР