Републиканците от Камарата на представителите на САЩ започват свое собствено

...
Републиканците от Камарата на представителите на САЩ започват свое собствено
Коментари Харесай

Републиканците ще разследват причините за пандемията COVID-19

Републиканците от Камарата на представителите на Съединени американски щати стартират свое лично следствие на аргументите, довели до разпространяването на новия ковид по света, оповестява американското издание „ Вашингтон Поуст “, съобщи Фокус.

Членовете на Конгреса упорстват за нуждата от деликатно изследване на версията за приключване на ковид от Института по вирусология в Ухан. Конгресмените изискват федералното държавно управление на Съединени американски щати да разкрие всички данни, с които разполага по този въпрос. Републиканците изпратиха писма с искане за информация до Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания, Държавния департамент и неправителствената организация EcoHealth Alliance, която работи с китайския институт.

В края на март представителят на външното министерство в Пекин Хуа Чунин съобщи, че Световната здравна организация (СЗО) би трябвало да изследва версиите за приключване на ковид от американската военна лаборатория във Форт Детрик и от сходни институции в други страни. Тя акцентира, че китайското държавно управление е готово за по-нататъшно съдействие със СЗО в границите на проучванията за произхода на ковид.

Докладът на интернационалната задача на специалисти, която пътува до Китай през януари-февруари за определяне на произхода на причинителя на COVID-19 бе оповестен през март. В него специалистите не стигнаха до еднопосочно умозаключение за произхода на COVID-19.

Веднага след публикуването на отчета Съединени американски щати, както и Австралия, Обединеното кралство, Дания, Израел, Канада, Латвия, Литва, Норвегия, Словения, Чехия, Естония, Южна Корея и Япония показаха „ угриженост по отношение на скорошното изследване в Китай, извършено от СЗО “. В изказването на 14 страни няма директна рецензия във връзка с констатациите, само че беше маркирано, че работата на специалистите е осъществена „ със доста забавяне “, без достъп до цялостна информация и образци. Белият дом, разяснявайки оповестения отчет, съобщи, че отчетът не съдържа „ сериозни “ данни и не дава цялостно схващане на казуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР