Републиканският бюджет влиза на първо четене в НСПроектобюджетът за 2019

...
Републиканският бюджет влиза на първо четене в НСПроектобюджетът за 2019
Коментари Харесай

Републиканският бюджет влиза на първо четене в НС

Републиканският бюджет влиза на първо четене в Народно събрание
Проектобюджетът за 2019 година влиза за разискване в Народното събрание на първо четене, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Държавната сметка ще бъде точка втора в дневния ред на Народното събрание, откакто през вчерашния ден по предложение на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова председателският съвет реши като точка първа да бъде прегледан Законът за корпоративното подоходно облагане, а по-късно държавния бюджет за 2019 година

Бюджет 2019 бе обявен от финансовия министър Владислав Горанов като подобен с цели обществената политика, образованието, защитата и политиката по приходите.

В сферата на обществената политика са планувани средства в размер на: 40,4 млн. лева в допълнение целеви помощи за отопление за обществена закрила; 150 млн. лева в допълнение за всяка година от прогнозния интервал за гарантиране на финансовата рамка на плана на Закон за хората с увреждания и плана на Закон за персоналната помощ при тяхното приемане; 7 млн. лева по отношение на въвеждането на нов тип месечна помощ за деца без право на наследствена пенсия от умрял родител, според измененията в Закона за фамилни помощи за деца, като размерът на помощта за 2019 година е 115 лв..

Политиката в региона на защитата планува да бъде спазено условието за постигане на разноските за защита до избрания % от Брутният вътрешен продукт, в сходство с Националния проект за повишение на разноските за защита на 2 на 100 от Брутният вътрешен продукт на Република България до 2024 година, като в бюджетната рамка за 2019 година общо разноските за защита възлизат на 1 839,3 млн. лева, което съставлява 1,58 % от Брутният вътрешен продукт.

В политиката по приходите, с изключение на към този момент плануваното в Съюз на българските писатели от пролетта на тази година увеличение на размера на минималната работна заплата през идващите години (от 510 лева на 560 лева от 1 януари 2019 година, на 610 лева от 1 януари 2020 година и на 650 лева от 1 януари 2021 г.), в актуалната прогноза е заложена мярка за нарастване с 10 % на средствата за заплати и осигурителни вноски в бюджетния бранш от 2019 година, с което ще се обезпечи опция за увеличение на самостоятелните съществени месечни заплати на заетите, въз основа на заеманата служба и оценките за постигнатите резултати. За 2019 година нарастването на възнагражденията на педагогическия личен състав приблизително е с 20 % за постигане през 2021 година на удвояване по отношение на 2017 година на средствата за хонорари на педагогическите експерти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР