Република Северна Македония трябва да промени конституцията си - заяви

...
Република Северна Македония трябва да промени конституцията си - заяви
Коментари Харесай

Пред Euractiv: Президентът Радев обясни позицията ни в спора със Скопие

Република Северна Македония би трябвало да промени конституцията си - съобщи Румен Радев в изявление. Държавният глава показва, че това би била стъпка към решение на разногласието сред София и Скопие и в детайли изяснява позицията на страната ни, заради която началото на договарянията за еврочленство на Република Северна Македония беше отсрочено.

Ето част от думите му.

" Смята се, че сме в развой на предоговаряне на контракта, само че не сме. Ние сме в развой да търсене на метод по какъв начин по-добре да използван този контракт.

Договорите са, с цел да се съблюдават. Това е основно авансово изискване да бъдеш член на Европейски Съюз. Трябва да се съблюдават договорите на Европейски Съюз по същия метод.

Нашето най-голямо терзание е, че Република Северна Македония не ползва фундаментални правила и полезности на Европейски Съюз, като човешките права, недопускането на дискриминация.

Дискриминационното отношение, по отношение на македонските българи се прави от десетилетия. И това би трябвало да спре. Днес повече от 120 хиляди македонски жители имат също българско поданство. Те не са единствено български жители, само че и жители на Европейски Съюз, и това значи доста, когато приказваме за човешките права ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР