Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз.

...
Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз.
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: РС Македония сама блокира членството си в ЕС

„ Република Северна Македония сама блокира участието си в Европейския съюз . България е непреклонна – до момента в който не се изпълнят изискванията, заложени във френското предложение, няма да дадем зелена светлина за първата междуправителствена конференция, която ще отключи процеса на договаряния. "

Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в село Илинденци.

Йотова беше безапелационна, че договарянията няма да стартират, до момента в който " българите не бъдат записани в Конституцията на Северна Македония с ясна гаранция за съблюдаване на човешките им права ". " Само тогава Република Северна Македония ще има място в Европейски Съюз ", добави вицепрезидентът. 

Попитана за новото систематизиране на депутатските мандати , вицепрезидентът отговори, че то демонстрира какъв брой обезлюдява България. „ Новото систематизиране не би трябвало да бъде следващ мотив за политическа борба, а всички да се замислим за демографското положение на страната. 22 месеца неустойчивост в България не приказваме за най-големия проблем – демографската рецесия. Не съумяваме да върнем от чужбина дейните българи, а скорошно изследване демонстрира, че всеки четвърти би емигрирал. Това е страшна диагноза за страната “, акцентира Йотова.

В село Илинденци, община Струмяни, вицепрезидентът беше посетител на 30-ото издание на Празника на боговете на виното. „ Най-трудолюбивите хора живеят по поречието на река Струма, по тази причина и тук се ражда най-хубавото грозде “, обърна се Илияна Йотова към жителите и гостите на Илинденци. Тя пожела плодородна и здрава година, в която „ дружно ще преминем през компликациите “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР