Република Северна Македония инвестира 50 милиона евро в пътна инфраструктура,

...
Република Северна Македония инвестира 50 милиона евро в пътна инфраструктура,
Коментари Харесай

Северна Македония инвестира 50 млн. евро в пътища, свързващи я с България

Република Северна Македония влага 50 милиона евро в пътна инфраструктура, свързваща я с България, съобщи през днешния ден при посещаване в Делчево министърът на превоза и известията Благой Бочварски, представен от организация МИА.
Министърът означи, че вложенията в нови пътища в източната част на страната са "инвестиции в добросъседство " и те ще обезпечат по-добри връзки и съдействие на общините, бизнеса и жителите от двете страни на границата, съобщи Българска телеграфна агенция.
Бочварски сподели, че министерството на превоза и известията влага освен в реорганизация, само че и в строителство на нови пътища в източната част на страната. Първият сектор от експресния път Щип-Кочани към този момент е построен, а вторият е в развой на строителство, сподели министърът, като акцентира, че пътят е значим освен за свързването на Щип и Кочани, само че и за свързването на този регион с България. Той добави, че пътят Македонска Каменица-Делчево към този момент е реконструиран, приключена е и реконструкцията на пътя Берово-Клепало, който е значим за откриването на нов граничен пункт сред двете страни.
Бочварски сподели също, че новата процедура за избор на реализатор за строителството на първата директна жп връзка сред Република Северна Македония и България ще бъде оповестена през първото тримесечие на 2021 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР