Втори ден на поклонение пред иранския президент Ебрахим Раиси, който

...
Втори ден на поклонение пред иранския президент Ебрахим Раиси, който
Коментари Харесай

Десетки хиляди иранци и днес се прощават със загиналия президент Ебрахим Раиси

Втори ден на поклонение пред иранския президент Ебрахим Раиси, който почина в злополука с хеликоптер на 19 май.

Десетки хиляди иранци се стекоха рано тази заран в центъра на иранската столица Техеран, с цел да изразят почитта си към президента. Множеството се е събрало във и към Техеранския университет, където се чака висшият водач на Ислямската република аятолах Али Хаменей да управлява молитвата на прощална гала за Раиси.

Иранците носят портрети с лика на президента си. Сред опечалените са и публични посетители от района като политическият водач на " Хамас " и вторият в управлението на " Хизбула ". 

 Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор

Държавният глава почина на 63-годишна възраст дружно с още седем души, измежду които и външният министър Хосейн Амир Абдолахиан.

Кадри от поклонението на 21 май. Снимка: Ройтерс

Вчера жителите на град Табриз в Северозападен Иран се събраха да отдадат респект за мъчениците от разрушилия се хеликоптер.

Очакват ли се радикални промени в Иран и в района?

На видеозаписи, публикувани от иранските осведомителни организации, се виждаха тълпи от хора, които пробват да допрян ковчезите на жертвите, транспортирани от открит камион. Според иранската организация " Тасним " министърът на вътрешните работи Ахмад Вахиди също е бил измежду множеството.

Кадри от поклонението на 21 май. Снимка: Ройтерс

 

Погребението ще е на следващия ден в родния град на президента Машхад.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР