Република не е готова да започне преговори, защото тяхното правителство

...
Република не е готова да започне преговори, защото тяхното правителство
Коментари Харесай

Каракачанов: Скопие не спазва Договора със София, подцени ситуацията

" Република не е подготвена да стартира договаряния, тъй като тяхното държавно управление към този момент повече от три години се пробва да не извършва Договора с Република България. По нито една от точките от този контракт, подписан на 1 август 2017 година, няма никакъв прогрес ". Това споделя вицепремиерът пред телевизия Bulgaria ON AIR.
" Не мога да схвана за какво някои външни наблюдаващи объркват функциите. Не България кандидатства за участие. България е страната-член, Македония кандидатства за участие в Европейски Съюз и би следвало да е наясно, че уговорките, които поема със сключването на контракти, какъвто беше Договорът от Скопие от 1 август 2017, би трябвало да се съблюдават. В Македония обаче сякаш витаеше и продължава да витае едно разбиране, че някой ще притисне България в последния миг и България ще клекне, " съобщи Красимир Каракачанов пред водещата Милена Милотинова. " Има опити да ни убеждават по един или различен метод, само че България пази своите национални ползи, " сподели той.
 Красимир Каракачанов за Северна Македония: Моето самообладание завърши от дълго време Красимир Каракачанов за Северна Македония: Моето самообладание завърши от дълго време
" Моето самообладание завърши от дълго време. Скопие не може да си измисля нова история и да малтретира българското малцинство. С този въпрос се за...
" Виждаме Македония в този момент, в обстановката, в която е кандидат-член, с агресивното си държание, с явните си искания към България - за малцинство, кражбите на история, говора на омразата към България… и си представете Скопие на следващия ден в Европейски Съюз - кой печели от това? България ще загуби изрично, в случай че има един сходен комшия като Македония който е член на НАТО и Европейски Съюз и който държи сходен звук и държание. "
По отношение на предлагането си за Анекс към Договора от 2017 година, Каракачанов съобщи: " Трябва да има писмен документ. Аз на изказването на скопските политици нямам доверие. "
“Ако ние в този момент ги оставим, те на следващия ден ще ни се тропосат още веднъж с тези искания. И този път, като член на Европейски Съюз, ще основат сериозен проблем “, изясни Каракачанов.
" Моята прогноза е, че в този момент ветото на България ще бъде един леден душ за тях “, предвижда той. " Надявам се този леден душ да им подейства да излязат от своите илюзии, да докара до отрезвяване, сядане на масата и почтен разговор сред хора, които имат обща история и приказват един и същи език. Това чакам. Ако не – няма проблем, ние не бързаме ", добави вицепремиерът.
 Българска социалистическа партия: Няма условия България да се съгласи на договаряния за участие на Северна Македония в Европейски Съюз Българска социалистическа партия: Няма условия България да се съгласи на договаряния за участие на Северна Македония в Европейски Съюз
Няма условия България да се съгласи да стартират договаряния за участие на Северна Македония в Евроейския съюз, се показва в позиция на Б...
" 28 години спориха с Гърция. Ние сме подготвени и на подобен дълъг диалог “, безапелационен е вицепремиерът Красимир Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР