Република Македония и България направиха историческа стъпка напред. Този договор

...
Република Македония и България направиха историческа стъпка напред. Този договор
Коментари Харесай

Борисов и Заев в един глас след подписването на договора: Направихме историческа стъпка напред

" Република Македония и България направиха историческа стъпка напред. Този контракт е общ триумф, който ще докара до непоклатимост в района ". Това сподели македонският министър председател Зоран Заев, след подписването на историческия контракт в Скопие.

" Ние желаеме да вършим политика на решения. Този контракт е отговорност към жителите на двете страни. Договорът обезпечава късмет за развиване на стопанските системи на Република Македония и Република България. Ще спомогне за развиването на инфраструктурата и газовите връзки. Този контракт е обръщение към Европейски Съюз и НАТО, че на Балканите страните имат виновни политически управления ", добави Заев.

" Можеше ли да не подпишем подобен контракт? Можеше. Години наред този контракт не беше подписван. Искам да благодаря на премиера Зоран Заев ", разгласи от своя страна Бойко Борисов. " Този контракт е доста значим. Транспортен кулоар №8 е основен за Балканите, тъй като свързва всички страни в района. Така ще може да се развива търговията и стопанската система. Жп линията София-Скопие също дава голям късмет за развиване на икономическите връзки. Газовата връзка ще даде късмет на Македония да купува непосредствено газ от България ", разкри българският министър председател.

" Този контракт демонстрира на Европейски Съюз и Брюксел, че на Балканите мирът, дружбата и добросъседството са по-важни от всичко. Ние взехме решение да гледаме напред. След 10 години резултатите от тази среща ще бъдат забележими. Чест е за нас да сме тук. Утре ще отбележим дружно Илинденско-Преображенското въстание, тъй като по този начин ще покажем, че можем да бъдем обединени. Още един път благодаря ", добави министър председателят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР