Република България е пълноправен член на Европейския съюз, който полага

...
Република България е пълноправен член на Европейския съюз, който полага
Коментари Харесай

Демерджиев: Цената за членството ни в Шенген не може да е достойнството на българските полицаи

" Република България е пълновръстен член на Европейския съюз, който поставя изключителни старания, с цел да подсигурява сигурността на сътрудниците си. Българските сили за сигурност всеки ден с телата си пазят спокойствието на всички европейски жители, включително и нидерландските, на най-тежката сухопътна външна граница на Европейския съюз, макар засиления миграционен напън – 4 пъти по-висок от миналогодишния ".

Това се споделя в позиция на министъра на вътрешните работи Иван Дермежндиев във връзка решението на Нидерландия да блокира приемането на България в Шенген.

" Трима наши гранични служители на реда изгубиха живота си, с цел да запазят сигурността на Съюза. Изключително обидни са внушенията, че против 50 евро може да се премине границата. Усилията ни не заслужават неуважение! Усилията ни не заслужават обиди! Сведохме до най-малко вторичната миграция към Централна и Западна Европа, плащайки висока цена ", се споделя още в позицията на Демерджиев.

" През последните месеци страната ни постави изключителни старания, с цел да отговори на всички условия на европейските ни сътрудници. Страната ни сполучливо мина през две поредни инспекции под управлението на Европейската комисия. И двете завършиха с отчети, които изрично показват, че страната ни дава отговор на всички условия на Шенгенското законодателство ", припомня министърът на вътрешните работи.

" В подмяна, вместо европейска взаимност, получаваме неуважение и дискриминация. Цената за участието ни в Шенгенне може да бъде достолепието на българските служители на реда! Не сме подготвени да платим такава цена! ", безапелационен е Иван Демерджиев.

Той дефинира като подстрекателство думи на премиера на Нидерландия Марк Рюте, съгласно който границата на България може да бъде премината „ против 50 евро ”. Радев добавя: „ Наскоро трима български служители на реда починаха, охранявайки външната граница на Европейския съюз ”.

Припомняме, чев петък стана ясно, че идната седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България.

Разширяването на Шенген с Румъния, Хърватия и България е включено в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз на 8 декември. Повечето страни към този момент са взели решението си по-рано, посочи нидерландската социална медия.

Според министър председателят Марк Рютерешението да не бъде подкрепено присъединението на България към Шенген „ не е политическо, а се основава на обстоятелства. “

Според него Нидерландия не е единствената страна, която има подозрения по въпроса.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР