Бизнесменът с меко казано спорна слава Николай Хинтоларски и регистрираното

...
Бизнесменът с меко казано спорна слава Николай Хинтоларски и регистрираното
Коментари Харесай

На вниманието на прокуратурата! Ремонтът на военното летище Граф Игнатиево закъснява заради далаверите на баровеца Николай Хинтоларски с армейския лобист Мишо Иванов

Бизнесменът с меко казано противоречива популярност Николай Хинтоларски и записаното в столичния жк “Люлин ” сдружение, притежавано от него - “Лог Сиберия ”, са измежду виновниците за закъснението в ремонта на пистата в авиобаза Граф Игнатиево, което май ще се окаже по-голямо, в сравнение с военните го показват. Това споделиха източници от Министерството на защитата, които се свързаха с нашия екип с цел да очертаят мащабите на този голям и усърдно замитан под чергата проблем с националната ни сигурност.

 

На 15 април т.г., служебният министър на защитата разгласи, че ремонтът на Граф игантиево закъснява. Поне два от договорите за ремонт на най-ключовото ни военно летище са харизани преди години точно на “Лог Сиберия ”, притежавана от Николай Хинтоларски, за който медията ни към този момент разкри, че той е провинен Столична община да закупува безумно скъпи улични лампи.

 

Нещо повече - на 25 май 2022 година,  “Лог Сиберия ” подава четири, еднотипни и писани като под индиго заявки до тогавашния министър на защитата Драгомир Зарков, назначен от “Продължаваме смяната ”, за доста индексиране на подписаните договори с МО. Мотивите са като изсмукани из пръсти - Ковид рецесията, отчетът на Световната банка или казано на диалект - “международното състояние ”.

 

Сумите за индексация обаче са умопомрачителни и съгласно нашите източници, са една от аргументите ремонтът на летището да е в четвърта глуха. За да сме по-конкретни, стана въпрос за контракт ВИ-06-99/23.12.2020 година, с предмет Проектиране и осъществяване на СМР на обект “1550/Съоръжение за тестване на мотори на самолети F-16 във войскови регион 1550- Граф Игнатиево ” и контракт ВИ-06-78/17.12.2020 година с предмет: Проектиране и осъществяване на СМР на обект “1550/Склад за аварийни елементи за самолети F-16 във войскови регион 1550- Граф Игнатиево ”. С копнеж за индексиране е и скандалният план за пистата на друго военно летище - това в “Безмер ”, за чийто долнокачествен ремонт “Лог Сиберия ” би трябвало да бъде изправена пред боен съд, разясняват отвратени мъже под пагон. Последната поръчка касае контракт ВИ-06-71/14.12.2020 година за “Проектиране и създаване на комплекс за дежурни самолети-Запад ”.

Заради алчността на Николай Хинтоларски да получи още няколко чувала с пачки от опоскания боен бюджет на страната, а също и да се обогати за сметка на НАТО, България рискува скоро да не види дълго чаканите и сериозно нужни за модернизацията на отбранителната ни промишленост изтребители F-16. Вече публично стана ясно, че приемането им ще се забави, а с цел да няма неразбрали, МО е пуснало социална поръчка, с която да удължи ресурса на още от самолетите МиГ-29.

Съветските изтребители са единствените, с които армията ни сега разполага, с цел да пази небето. Много от тях обаче са с изтичащ запас - и поради сложното набиране на части, само че най-много поради невъзможния ремонт. Те се обслужват най-вече от воюващите Украйна и Русия.

По неофициална информация, годни да летят са единствено пет МиГ-29 и би трябвало да се употребяват до идването на американските самолети F-16. Първите се чакат у нас при започване на 2025 година, само че с цел да ги приемем, би трябвало да приключат ремонтът и разширението на пистата в Граф Игнатиево, който се бави поради компании от калибъра на “Лог Сиберия ”. Докладът за положението на въоръжените сили от 2023 година регистрира съществени забавяния там. Освен това в края на годината се появил проблем - новата писта се наводнява. Тепърва се изготвя план за поправката ѝ. А в случай че ремонтът не завърши в период, то ще се наложи България да заплаща на Съединени американски щати, с цел да съхранява новите ни изтребители, обясниха източниците ти от защитата.

 

Как обществено незнайна фигура като Николай Хинтоларски, с офис в Люлин, чиято физиономия никой в медиите не е виждал, съумява постоянно да бъде на първа линия в най-сладките и тлъсти поръчки, информаторите ни имат просто пояснение. Връзката сред боса на “Лог Сиберия ” и Министерството на защитата бил различен, също незнаен на необятната аудитория воин Михаил “Мишо ” Иванов - чиновник в МО, непосредствен до всяка власт и с голям афинитет към публичните поръчки в армията и освен. Изразът “не единствено ” следвало да се отнася най-много към Столична община, където промяната на властовия часовой по никакъв метод не се е отразила на въздействието му.

 

Други наши източници от “Московска ” 33 издадоха, че от няколко дни Европейската Прокуратура интензивно продължава следствието против скандалната поръчка, придобила гражданственост като “жълтите павета “ на Столична Община, където изплуват скандални обстоятелства. Оказва се, че там също бил забъркан Мишо Иванов, който бил в изключително доверителни връзки с изпълнителя “ПСТ ГРУП ”. Постъпила в редакцията ни оперативна информация сочи, че същият Мишо Иванов, неизвестно под каква форма, е получил много великодушен подарък -  2,5 млн. лв. от поръчката. Отчислението към джоба на медиатора било наложило орязване на разноските за реденето на паветата, ето за какво то не е могло да бъде изпълнена качествено.

 

Кой има интерес българската защита и жителите на столицата да зависят от капризите на един лаком строителен необут и на непристойно богатия му лобист във властта, чакаме Прокуратурата на Р България да даде отговори в най-скоро време с цел да не бъде изпреварена за следващ път от Лаура Кьовеши.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР