Репортерската ни проверка ни показа, че цените на рибата са

...
Репортерската ни проверка ни показа, че цените на рибата са
Коментари Харесай

Благоевградчани загърбиха шарана за Никулден, купуват хек и скумрия

Репортерската ни инспекция ни сподели, че цените на рибата са една концепция по-скъпи от преди една година. Според търговците в Благоевград скокът не е огромен, само че несъмнено има растеж в цените.

Цената на пресния шаран варира сред 8 до 12 лв., а на пресния ченокоп сред 8 до 10 лв.. Замразената риба не е доста по-евтина от прясната. В някои магазини кг хек се продава за 8 лева, а в други цената е 13лв. Килограм скумрия коства към 7-8 лв., а цената на изчисетана доближава до 9.50 лв. за кг.

Традиционно висока е цената на лаврака - 18,50 лева за кг.

Въпреки повишаването благоевградчани ще спазят традицията и на никулденската софра наложително ще има риба. Някои избират да я купят ден-два по-рано, обезпокоени, че цените може да скочат още. Граждани разясниха, че избират да закупят рибата за Никулден от огромните хипермаркети поради доста по-ниската цена. Така в Лидл тази седмица потребителите можеше да закупят изчистен шаран, охладен на цена от 7.99лв. Докато пък в Кауфланд можеше да открият замразена цяла скумрия единствено за 4.49лв.

Слаб интерес към рибата преди Никулден регистрират търговци на рибния пазар в Благоевград. На пазара има всякаква риба - язовирна, черноморска, само че към този момент малко хора купуват за празника.

" Предпочитат да вземат кило до две и то от най-евтината, настояват продавачи. По думите им от няколко години се следил отлив в търсенето на язовирна риба, само че чак толкоз слаб интерес към шарана, както през тази, не помнят. " съобщи притежател на риболовен магазин.

Бетина Григорова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР