Renault Group представя конкретния напредък на стартиралия преди година проект

...
Renault Group представя конкретния напредък на стартиралия преди година проект
Коментари Харесай

Renault Group: Първи рожден ден за Refactory и откриване на Factory VO във Флан

Renault Group показва съответния прогрес на стартиралия преди година план Refactory за преобразяване на завода във Флан в първата европейска фабрика, отдадена на кръговата стопанска система в подвижността. По този мотив компанията открива първата си фабрика за използвани коли (Factory VO) за преработване на коли в индустриален мащаб. Тази промяна е част от световния стратегически проект на Групата, фокусиран върху основаването на стойност и устойчивото развиване.

Жан-Доминик Сенар, ръководител на Борда на шефовете на Renault, съобщи: „ Много съм горделив с работата на нашите екипи за основаването на най-голямата европейска фабрика, отдадена на кръговата стопанска система в подвижността, за рекордно малко време. С Refactory ние демонстрираме, че във Франция е допустима позитивна промяна на промишлеността. Това е образец за динамичния метод на Групата към екологичния преход, трансформацията на уменията и изобретяването на нови форми на подвижност ”.

„ Ние съблюдаваме обещанието си: една година след стартирането си Refactory въплъщава новаторски и упорит план за завода във Флан, нов източник на икономическа, обществена и екологична стойност. Refactory е емблематичен за проекта Renaulution, който ангажира Групата към дълбока, бърза и устойчива промяна, водена от основаването на стойност. В основата на този план нашата първа фабрика за използвани коли показва способността ни да индустриализираме бизнеса си, обвързван с кръговата стопанска система. Тази фабрика за използвани коли ни нарежда на най-високо равнище на възходящия пазар на използвани коли, с неповторим промишлен инструмент, кадърен да рециклира до 45 000 автомобила годишно “, добави Лука де Мео, основен изпълнителен шеф Renault Group.

Refactory във Флан: достижения и бъдещи проекти
Refactory се основава на цяла екосистема, структурирана към 4 стълба:

• RE-TROFIT: това поделение сплотява дейностите по модернизиране и преработване на използвани коли. Оперативен от септември 2020 година, Factory VO към този момент е ремонтирал над 1500 автомобила. През идващите две години се планува увеличение на потенциала и въвеждане на нови действия като тежък каросерионен ремонт. Проект за промяна на лекотоварни коли в електрически също ще бъде изследван до 2023 година
• RE-ENERGY: това поделение способства за създаването на приложения за втори живот на акумулатори и нови сили. С повишаването на електрическата подвижност Gaia, дъщерното сдружение на Групата, профилирано в ремонта на акумулатори, се готви да промени мащаба си: ще бъдат осъществени 2 000 ремонта на акумулатори до края на 2021 година и повече от 20 000 ремонта годишно до 2030 година В съгласуваност с Mobilize през 2021 година заводът във Флан осъществя план за стационарно предпазване на сила с потенциал от 15 MWh. Разработването на мобилни или стационарни системи за предпазване на сила за неведнъж потребление (строителни площадки, предпазване на слънчева сила, на борда на кораби) ще съставлява потенциал от 30 MWh през годините 2021 и 2022. В рамките на Hyvia, взаимното дружество, отдадено на водородната подвижност, от 2022 година заводът във Флан ще включва също и дейностите по сглобяване на горивни кафези, станции за зареждане и доставка на водород.
• RE-CYCLE: това поделение сплотява преработването и повторното потребление на части и материали. Постепенното идване сред 2021 и 2022 година на екипи от завода Шоази-льо-Роа, специалисти в преработката на механични елементи, ще усили оптимално повторното потребление на използвани и аварийни елементи в границите на Factory VO и Групата. Предвижда се и разширение на стратегическата активност по ремонт на електронни карти (мехатроника) като част от този трансфер на активност.
• RE-START: това поделение включва плана на центъра за нововъведения и образование. Състои се от три дивизии: иновационен център, отдаден на industry 4.0 за създаване на прототипи, 3D щемпел и преоборудване на роботи, активност по основаване на прототипи на лекотоварни коли и кампус за курсове за професионално образование за чиновниците на Флан. От началото на 2022 година този център ще включва развъдник, отдаден на проучванията и нововъведенията в кръговата стопанска система, както и нови курсове за академично образование, с поддръжката на района.
До края на 2021 година 700 чиновници на Флан ще се причислят към дейностите на Refactory. До 2030 година в обекта ще бъдат ангажирани повече от 3000 души.
Factory VO: скорост, разноски и качество от най-високо равнище
За да резервира оптимално цената на продукта и да отговори на растежа на пазара на използвани коли, фабриката за използвани коли във Флан се основава на неповторим модел, планиран да предложи най-хубавото равнище на обслужване на пазара във връзка с време за осъществяване, цена и качество. Factory VO е 100% цифровизиран, което подсигурява проследимост и наблюдаване в действително време на стадиите на ремонт. Проектиран да ремонтира всички типове коли от всички марки, заводът разчита на 4 съществени актива:

• РАЗМЕР:
Разположен на повърхност от 11 000 м2, Factory VO във Флан е най-големият обект за ремонт в Европа. Организиран в три екипа, заводът може да ремонтира 180 използвани автомобила дневно, т.е. 45 000 автомобила годишно до 2023 година, с капацитет да удвои този брой в средносрочен проект.

• РАЗХОДИ:
Обектът извлича своята конкурентоспособност от висока продуктивност, реализирана посредством организация в линии и усъвършенствани нови системи за произвеждане на коли. Factory VO се възползва от скоростни връзки на доставка на части и материали от дъщерни сдружения на Групата като Gaia, Indra и Шоази, с цел да ограничи подмяната на части, доколкото е допустимо, в интерес на ремонта. Обединяването на логистичните потоци с тези за нови коли също прави допустимо намаляването на разноските и въздействието върху околната среда.

• ВРЕМЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ:
Оборудвана с 4 индустриални линии, активността на Factory VO е проведена в една посока. Извършван от SGS Automotive Services, техническият надзор е интегриран на линията за повишение на успеваемостта и понижаване на закъсненията. Фабриката е оборудвана с автоматизирано фото и видео студио (до 10 снимани автомобила на час). Този скенер с висока разграничителна дарба дава достъп до 360-градусова виртуална ревизия (интериор, екстериор, долна част и гуми). Проектиран от експерта Twinner, този инструмент разрешава на автомобила да бъде неотложно пуснат назад на пазара, без да се чака да се върне в представителството. Средно Factory VO ремонтира един автомобил за 8 вместо за 21 дни.

• КАЧЕСТВО:
Ремонтираните коли се възползват от същите стандарти за качество, приложени при производството на нови коли. В процеса са интегрирани самостоятелна система за надзор на качеството и система за подготовка на батериите за електрически автомобили. До 2022 година 200 чиновници ще се причислят към Factory VO. Тези вътрешни назначения в завода във Флан са съпроводени от сертифицирана стратегия за образование, състояща се от съществена образователна стратегия (след-продажбена тактика, резистентност на материалите, рециклиране) и характерни за Factory VO обучителни курсове (електромеханика, образован ремонт).

Проектът Refactory е в основата на тактиката за стабилно развиване на Групата. Това е световен промишлен план, който е предопределен да бъде разпрострат по-широко, както неотдавна беше казусът в завода в Севиля, Испания. Тези действия способстват в личен мащаб за траекторията на декарбонизация за реализиране на въглероден неутралитет в Европа до 2040 година

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР