Renault Group- най-големият производител на електромобили в света, обяви, че компанията е

...
Renault Group- най-големият производител на
електромобили в света, обяви, че
компанията е
Коментари Харесай

Renault Group инвестира в компания за умно зареждане на електромобили

Renault Group- най-големият производител на електромобили в света, разгласи, че компанията е придобила 25% в стартъп фирмата Jedlix, която е профилирана в разработването на системи за мъдро и устойчиво зареждане на електрически автомобили.

Renault Group и Jedlix си партнират от 2015 година, а поредната стъпка в съдействието ще даде опция и на двете страни да предложат на притежателите на електромобили новаторски решения, първото от които е специфичното ново умно приложение за мобилни телефони Z.E. Smart Charge.

Новото приложение Z.E. Smart Charge на Renault придава спомагателна еластичност на процеса по презареждането на батериите на електрическите автомобили, като е в положение да спести средства на притежателя, само че и да предложи ежемесечни бонуси.

При пускане на процеса на зареждане на електрическия автомобил, през Z.E. Smart Charge собственикът избира равнището на заряд, което ще му е належащо за следващото пътуване, както и час, в който възнамерява да потегли. Приложението избира автоматично по кое време са стартира/спре процеса на зареждане на батерията, като избира ненатоварени, и съответно по-евтини, часови зони.



Z.E. Smart Charge е в положение и да се “отплати ” на своите консуматори за отговорното зареждане на своите автомобили, като е в положение да генерира месечен
бонус в еквивалент на до едно цялостно зареждане.

Приложението ще бъде въведено пилотно в употреба през тази година в Холандия, а от идната ще бъде стартирано поетапно и в други европейски страни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР