Renault Group и Geely Auto обявиха, че двете компании ще

...
Renault Group и Geely Auto обявиха, че двете компании ще
Коментари Харесай

Renault Group и Geely задълбочават сътрудничеството си

Renault Group и Geely Auto оповестиха, че двете компании ще задълбочат съществено съдействието си, като идната стъпка в взаимните действия ще бъде придобиването на 34.02% от акциите на Renault Korea Motors (RKM) от страна на най-голямата частна китайска компания производител на коли.

От Renault Group разясняват, че новото развиване в връзките на двете страни ще ги ускори и приготви за бъдещи планове, включително и по лансирането на напълно нова гама за корейския пазар. В нея ще бъдат включени пазарни оферти както с типичен мотори с вътрешно горене, по този начин и с високоефективни хибридни задвижващи системи.

Предвижданията за начало на производството на новата гама модели, която ще бъде развита въз основата на модулната пратформа CMA (Compact Modular Architecture) на Geely Holding, са свързани с 2024 година, като сглобяването на колите ще се реализира в завода на Renault Korea Motors в Бусан, Южна Корея.

След завършването на придобиването на новия пакет акции, което ще се реализира посредством субсидираната от Geely Automobile Holdings компания Centurion Industries Limited, Renault Group ще продължи да бъде най-големият акционер в Renault Korea Motors.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР