Ремонтните дейности са наложителни заради все по-интензивно рушащата се външна

...
Ремонтните дейности са наложителни заради все по-интензивно рушащата се външна
Коментари Харесай

МБАЛ Св. Анна получава 450 000 лева от общинския бюджет


Ремонтните действия са наложителни поради все по-интензивно рушащата се външна мазилка и действителната заплаха от пострадване на хора вследствие падащи елементи от фасадата. Със лични средства на болничното заведение е изработен ремонт на източната част, само че сегашното финансово състояние не разрешава дотъкмяване на останалата част, стана ясно на днешното съвещание на комисията.

100 хиляди лв. ще бъдат вложени в инсталация за Клиниката по урология. Предстои да бъде платен " Холмиум “ лазер за осъществяване на литотрипсия на камъни, с какъвто лечебното заведение не разполага.

Съветниците решиха  предоставените от бюджета на Община Варна средства за МБАЛ " Св. Анна “ за финансови разноски да се отразят като нарастване в капитала на болничното заведение.

На днешното съвещание стана ясно също, че рентгеновият уред на ДКЦ " Св. Иван Рилски “ – Аспарухово е развален и не работи, а без работеща образна диагностика се блокира работата на лекарите в центъра. Възникнаха диспути дали да се влага в нов рентген, изплащан разсрочено, или да се купи уред втора ръка. Общинските съветници взеха решение да отсрочат точката за доизясняване на зародилите въпроси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР