Ремонтите на ул. "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Св.

...
Ремонтите на ул. "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Св.
Коментари Харесай

Общински съветник: Няма да бъде похарчен нито един лев за некачествен ремонт в София

Ремонтите на ул. "Граф Игнатиев " и градинката пред църквата "Св. Седмочисленици " в столицата провокираха развълнуван публичен спор. Последваха разногласия, митинги, насмешки и даже претенции за кметска оставка. Според критиците на ремонтите те са осъществени некачествено и без ценене на околната среда.

"Гарантираме, че няма да бъде изхарчен нито един лев за некачествена работа. Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев " продължава и не е завършил. Това е втората най-натоварена пешеходна улица в София. Важно е да има публично мнение, тъй като то държи напрегнат всички участници в процеса. Това напрежение би трябвало да докара до един първокласен краен резултат и една изменена градска среда, каквато не е имало в този регион от 40 години ", съобщи общинският консултант от ГЕРБ Николай Стойнев пред Нова телевизия.

Заместник-председателят на Столичния общински съвет Милка Христова от Българска социалистическа партия беше безапелационна, че това, което се получава като образен резултат сега, не й харесва. По нейни думи концепцията на създателя не се вписва в средата.

"Стигнахме до тук заради неналичието на задоволително бистрота ", безапелационна беше Христова.

"Към момента е мъчно да се направи оценка на ремонта по "Граф Игнатиев " и да се каже, че има недостатъци ", съобщи Стойнев.

Главният проектант на София Здравко Здравков съобщи през седмицата, че в случай че има разминавания в осъществяването, ще бъдат наложени наказания. По плана се работи от 5 години, като той е подлежал на голям брой публични разисквания. Здравков моли тематиката да се разяснява още веднъж след представянето на напълно приключения артикул.

Той добави, че за ремонта са определени два типа настилки - гранит и бетонни павета. Гранитът ще бъде ситуиран главно по площадите "Гарибалди " и "Славейков ". За останалата част ще бъде употребена бетонна настилка. Продуктът е изработен след архитектурен конкурс, в който взе участие жури от експерти.

Относно рецензията по ремонта пред храма "Свети Седмочисленици ", основният проектант съобщи, че планът е извънредно закостенял във връзка с цветовете. По този метод фокусът ще остане върху самата постройка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР