Ремонтът на входа на Северния парк от страната на ж.к.

...
Ремонтът на входа на Северния парк от страната на ж.к.
Коментари Харесай

Ремонтът на Северния парк показва корупционни практики

Ремонтът на входа на Северния парк от страната на ж.к. “Свобода ”, който стартира през 2017 година е обикновен за Столичната община.

От Гражданската самодейност “Спаси София ” през 2019 година са създали инспекция на това какъв брой реалистични са цените на ремонта, като инспекцията открива фрапиращи разлики от 2-3-4 пъти по-високи цени за детайли за парковото обзавеждане.

Става дума за детайли на детската площадка, огради, детайли на кучешката площадка, маси за шах, за тенис на маса и прочие    

Това съобщи в ефира на Радио София Андрей Зографски от “Спаси София ” . Той изясни, че са се свързали със същите компании, които са доставили продуктите за регион “Надежда ” и са получили до 4 пъти по-ниски цени.

По думите на Андрей Зографски същата корупционна скица се вижда на доста места , в това число с озеленяването в цяла София, както и с доста други услуги. “ Завишената цена е резултат единствено и само на корупция ”, безапелационен е Андрей Зографски.

По думите му няма друго пояснение, за какво един кмет би приел една цена, която е до 4 пъти по-висока , в сравнение с цената на дребно, откакто това е елементарно проверима информация.

Според него ситуацията е такова, тъй като от години в Столичната община не се борят против корупцията , а единствено се освобождават едни корумпирани хора, които изгарят като бушони и по-късно нищо не се трансформира в системата.

Чуйте повече в диалога на Петя Калнакова и Мартен Роберто в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР