Ремонтът на ул. Първа българска армия“ в участъка от ул.

...
Ремонтът на ул. Първа българска армия“ в участъка от ул.
Коментари Харесай

Част от ул. „Първа българска армия“ е в ремонт



Ремонтът на ул. „ Първа българска войска “ в сектора от ул. „ Мара Бунева “ до бул. „ Илиянци “ към този момент стартира, оповестяват от Столичната община. По време на строителните действия ще се подменят инженерните мрежи,  ще се построи нова асфалтова настилка, тротоари,  улично осветяване и нова захранваща кабелна мрежа. 

Предвидено е създаване на изцяло отводняване на пътните платна и тротоарите с нужния брой улични оттоци и нови канали, което ще даде опция за обезпечаване на  нормални  условия за отводняване на пътното платно и прилежащите терени.

За да се подсигурява налична среда, при пешеходните пресичания са планувани намаления на бордюрите и тротоарните настилки. Специално внимание е отделено на наличната среда в зоната на спирките, с ясно обозначаване на тактилните линии и вложение контрастна по цвят настилка в зоната на спиркостоянките. За възстановяване безвредното пешеходно секване при ул. „ София ”, ул. „ Ком “, ул. “Емборе “ ще бъдат изградени  повдигнати и осветени пешеходни пътеки вид „ Зебра ” Предвидено е отделяне тук-там за контейнерите за сметосъбиране.

 По време на дейностите ще бъде изпълнен и план за засаждане на дървета от типа объл шестил, иглослистни дървета и шубраци, както и ще бъде направена реорганизация на същестуващите зелени площи в зоната на обекта.

Строителството е в два сектора:

от река Суходолска до ул. „ Нешо Бончев “ и от ул. „ София “ до ул. „ Мара Бунева “.

Подробности относно организация на движението за реорганизация на ул. „ Първа българска войска “ от мост на река „ Суходолска “ до ул. „ Мара Бунева “ вижте.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР