Ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив излиза златен. Така коментираха

...
Ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив излиза златен. Така коментираха
Коментари Харесай

Кърпят Околовръстното на цена, колкото новото трасе до Асено...

Ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив излиза златен. Така разясниха в строителната колегия старта на плана. Целият сектор сред кръстовищата за Асеновград и Пазарджик е с дължина 14 км. В заданието е включено унищожаване на остарялата настилка, създаване на канавки, отводняване, ремонт на оборудванията и полагане на три пласта асфалт. Обществената поръчка, предоставена от АПИ на „ Европейски пътища”, беше на стойност 25 млн. лв., без да има даже и с 10 см уголемение на тясното платно.

Толкова - към 25 млн. лв. - коства построеното преди три години посред полето ново платно от Пловдив до Асеновград с дължина 10 км, отводняването, рехабилитацията на съществуващото платно (още 10 км), с унищожаване на остарялата настилка и полагане на асфалт, с създаване на кръгови кръстовища, мантинелите, маркировката.

Ремонтът на Околовръстното шосе стартира преди половин година и за шест месеца беше асфалтирана единствено половината от пътя - от Асеновградско до Коматевско шосе, а в сектора работеха по две-три машини и малобройна бригада. Случваха се дни, когато на основното трасе нямаше даже и един служащ.

След констатациите, че на шосето са позволени неточности и съгласно хората инсталираните мантинели го трансформират в „ улей на смъртта”, служебното държавно управление реши краткотрайно да спре ремонта, с цел да се нанесат промени в плана. В резултат 6 км от Коматевско шосе до Пазарджишко, където настилката е най-лоша, не престават да тровят нерви на водачите и основават риск.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР