Религията като учебен предмет наистина запълва нещо, което е липсвало

...
Религията като учебен предмет наистина запълва нещо, което е липсвало
Коментари Харесай

Дафина Йовчева: Религията като учебен предмет наистина запълва нещо, което е липсвало в децата



" Религията като образователен предмет в действителност запълва нещо, което е липсвало в децата ". Това разяснява в изявление за предаването " Хоризонт до обед " учителката по вяра Дафина Йовчева :
" Може би е доста непосредствен до техните взаимоотношения, до техните обстановки, в които те изпадат. Може би имат потребност от това възрастните да им споделят по какъв начин би трябвало да постъпят, какво би трябвало да създадат, тъй като децата в действителност се стремят да вършат положителни неща ".

" Религията като образователен предмет беше въведен в нашето учебно заведение през предходната образователна година и към този момент втора година се учи при нас ", добави още учителката по вяра:

" Този предмет може да бъде изучаван под две форми . Едната форма е факултативни образователни часове, а другата е в клуб по ползи. Миналата година за първи път с втори клас изучавахме предмета " Религия " по програмата " Благонравие “ във факултативните образователни часове. Записа се целият клас и целият клас продължава да учи и втората година този предмет. Никой не се отхвърли ".

Цялото изявление с Дафина Йовчева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР