Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров

...
Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров
Коментари Харесай

Стилиян трогна феновете със силни думи

Рекордьорът по мачове за националния тим на България Стилиян Петров мъчно сдържаше сълзите си след проведения от него посредством фондацията му с благородна идея " Мач на вярата ".

Близо 20 000 фенове пристигнаха на националния стадион " Васил Левски ", с цел да видят едни от най-големите футболни звезди на България футбола и на  британската Висша лига от близкото минало.

Мачът приключи 3:3, като Петров игра по едно полувреме и за двата тима. Всички доходи отиват за подкрепяне на лекуването на онкоболни. Преди 11 година Стилиян бе диагностициран с левкемия. Той съумя да пребори заболяването и в този момент с този мач искаше да вдъхне вяра на всички, застигнати от подла болест, да не се предават.

" Благодаря на моето семейство, че беше до мене във всички сложни моменти, през които прекосих. Каузата да оцелееш е нещо велико. Трудно е, само че по тази причина сме тук - да дадем вяра. Но както вие дадохме на мене сили да се боря и 11 години по-късно да облека фланелката на България и да съм пред вас, по този начин желаех и аз.

Благодарен съм на хората, които дадоха времето си да ви забавляват. А вие дадохте сърцата си и това е България. Благодаря за поддръжката, за любовта. Моята обич в никакъв случай няма в никакъв случай да спре и през днешния ден ми показахме за какво съм горделив, че съм българин.

Днес беше моето последно довиждане с българските почитатели, които постоянно са ме подкрепяли и са се радвали на моите мачове. 11 години по-късно съм тук. Защото не знаех дали ще бъда още веднъж на терена, дали ще мога да вземам участие в нещо футболно ", приключи Петров, за който благотворителният мач бе и бенефис пред българска аудитория.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР