Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров

...
Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Бербатов щеше да е реклама за българския футбол, а ние го изгонихме

Рекордьорът по мачове за националния тим на България Стилиян Петров съжалява, че Димитър Бербатов не се е върнал да играе в Първа лига. Бившият капитан на представителния отбор даде изявление за предаването " Код Спорт " по ТВ+, в което приказва и за един от положителните си другари.

" За да върви българския футбол напред би трябвало да бъдем търпеливи да изградим футболистите си. Ето, давам образец – излезе вест, че Димитър Бербатов има късмет да играе в България. Това щеше да е огромна реклама за всички нас. А ние какво направихме? За това, че щял да избере " Берое ", незабавно се нахвърлиха към него. Нека някой различен да му предложи, както той сподели в изявление. Виждаме, че други огромни звезди се прибират в страните си и играят. Всички ги одобряват с уважение. Ние какво направихме – изгонихме го. Сега ще върви в Индия. Защо да е в Индия, а не в България? ".

Петров разкри, че още не е решил накъде да поеме – дали да играе още или да се насочи към треньорската специалност.

" Имам предложения и в двете сфери - като футболист в по-долните дивизии в Англия и в други страни по света. Може би треньорската кариера повече се доближава, работя старателно и всичко става малко по малко ", добави той.

Петров към този момент кара и треньорски курсове, като има А, който е последната стъпка преди Про лиценз.

Халфът пребори левкемията преди няколко години и беше покрай контракт с " Астън Вила ".

 Стилиян Петров е отчаян, че не съумя още веднъж да играе за
© LAP.bg

Стилиян Петров е отчаян, че не съумя още веднъж да играе за " Астън Вила ".

" Не мога да го обвинявам, само че в мен остана горчиво възприятие. Ди Матео е взел това решение, само че можеше и да е някой различен. Просто мисля, че можеше да се подходи доста по-деликатно в тази обстановка. Все отново преборих рака, прекосих през доста сложен интервал на лекуване и съумях да се завърна. Важното бе, че не пропуснах нито една секунда от подготвителния развой в цялата подготовка - имаше двуразови и триразови тренировки при температура от 40 градуса в Австрия. В стаята ми нямаше климатик, потях се 24 часа. Но беше необикновено премеждие. Приемах всичко с усмивка – всяка тежка подготовка, всеки миг, тъй като към момента имах шанса да пребивавам ", добави Петров.

Той разкри, че може да се опитва и като публицист, откакто към този момент е анализирал мачове за трите огромни малките екрани на Острова – Sky Sports, BT Sport и " БиБиСи ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР