Рекордното увеличение на новите заразявания с коронавирус в Чехия през

...
Рекордното увеличение на новите заразявания с коронавирус в Чехия през
Коментари Харесай

Чешката здравна система е подложена на натиск на фона на рекордния брой заразени

Рекордното нарастване на новите заразявания с ковид в Чехия през септември беше последвано от рекорден брой инфектирани пациенти, признати в болница, което подложи здравната система на страната на сериозен напън за първи път от началото на пандемията, предава Асошиейтед прес.

След като разхлаби съвсем всички ограничавания поради вируса през лятото, чешкото държавно управление отвърна на новото нарастване, като разгласи изключително състояние в сряда. Това е съпроводено от строги ограничавания - от ограничение на публичните прояви до възбрана за пеене в църкви и учебни заведения.

Чехия претърпя рекордно нарастване на новите случаи на Ковид-19 преди две седмици, регистрирайки над 3000 души с позитивен тест за един ден. В сряда тя още веднъж регистрира близо 3000 нови случая, а в четвъртък - 3493 нови случая.

Във вторник 151 пациенти с Ковид-19 бяха признати в лечебни заведения в страната, с което общият брой на приетите в болница стана 976. От тях 202 са се нуждаели от интензивни грижи. И в трите категории е регистриран връх.

" (Разпространението на вируса) не е под надзор сега ", съобщи за Асошиейтед прес основният епидемиолог на Института за клинична и пробна медицина в Прага Петър Смейкал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР