Рекордно висока глоба беше наложена на верига книжарници в Унгария.

...
Рекордно висока глоба беше наложена на верига книжарници в Унгария.
Коментари Харесай

В Унгария наложиха рекордна глоба заради книга с хомосексуално съдържание

Рекордно висока санкция беше наложена на верига книжарници в Унгария. Причината - продажба на " несъответствуващи " книги с хомосексуално наличие, без те да бъдат опаковани в транспарантно фолио.

Сумата, която веригата би трябвало да заплати, е 12 милиона маджарски форинта или 32 хиляди евро и е най-високата санкция, налагана в историята на търговията с книги в Унгария. Книгата в основата на проблема е графичният разказ " Сърцебиене " на Алис Осман, който споделя за любовта сред 2 момчета, съобщи Българска национална телевизия.

Санкционирането на книжарниците е по силата на противоречивия " Акт за отбрана на детето ", признат от унгарските управляващи през 2021 година. Това е първото в Европа законодателство, чиято цел е да се бори с джендър идеологията в учебните заведения.

Според критиците му обаче, той освен не пази парвата на децата, само че и ги излага на риск. " Законът е толкоз витиеват и обтекаем, че търговците на книги не са наясно по какъв начин тъкмо да го съблюдават ", споделя Кристиан Ниари - един от шефовете на санкционираната верига книжарници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР