Рекордно количество кокаин беше открито на пристанището в Бургас. Дрогата

...
Рекордно количество кокаин беше открито на пристанището в Бургас. Дрогата
Коментари Харесай

Откриха близо 170 кг кокаин на пристанището в Бургас

Рекордно количество кокаин беше намерено на пристанището в Бургас. Дрогата е била скрита всред контейнери с банани, идващи от Еквадор. Количеството, което е щяло да мине през страната ни или да остане в нея, е впечатляващо - 169 кг кокаин, който коства близо 7 милиона щатски $. Няма арестувани по случая.

„ Стараем се да ревизираме 80% от пратките, които съдържат банани. Знаем, че те постоянно се употребяват за транспортиране на дрога. В този случай чиновниците ни са селектирали няколко от контейнерите. Дрогата е била укрита във фабрично направени стени ”, изясни Стефан Бакалов, шеф на отдел „ Борба с наркотрафика ” към Агенция „ Митници ".

По-думите му не е ясно дали опиатите са били предопределени за България, защото най-вече кокаин се използва в Западна Европа.

Той добави пред Нова, че у нас по-масово се употребяват канабиса, амфетамините и метаамфетамините. Освен това, огромна заплаха съставляват опиатите от групата на нитазените, които са доста по-мощни от фентанил. Във Англия към този момент има над 150 смъртни случая за година, разясни Бакалов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР