Рекордните 45 милиона души в Южна Африка са изправени пред

...
Рекордните 45 милиона души в Южна Африка са изправени пред
Коментари Харесай

ООН: 45 милиона души в Южна Африка са изправени пред хранителна криза

Рекордните 45 милиона души в Южна Африка са изправени пред тежък дефицит на храна през идващите шест месеца, като към една четвърт от тях сега търпят провокираната от хранителна неустановеност поради спешна суша, оповестиха три организации към Организацията на обединените народи.

Изменението на климата провокира безпорядък в обеднелите страни, които се борят за справяне с рискови естествени бедствия като циклона „ Айдай “, опустошил Мозамбик по-рано тази година.

„ Преживяхме най-тежката суша за 35 години в централните и западните региони през индустриалния сезон “, споделя Маргарет Малу, изпълняваща длъжността районен шеф за Южна Африка в Световната стратегия за храните (WFP), представена от БГНЕС.

WFP, Организацията за издръжка и земеделие и Международният фонд за развиване на селското стопанство (IFAD) приканиха за незабавно финансиране, с цел да оказват помощ за последствията от климатичните промени в Африка.

Температурите в Южна Африка се повишават с двойно по-голяма от междинната стойност в международен мащаб, съгласно Международния панел за изменението на климата, а районът включва шест от деветте африкански страни, избрани за най-силно наранени от неподходящото време през идващите години - ДР Конго, Малави, Мозамбик, Танзания, Замбия и Зимбабве. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР