Рекордни горещини се очакват по целия свят - от САЩ,

...
Рекордни горещини се очакват по целия свят - от САЩ,
Коментари Харесай

Рекордни жеги морят европейци, американци и японци

Рекордни горещини се чакат по целия свят - от Съединени американски щати, където десетки милиони хора се борят с рисково високи температури, до Европа и Япония, съобщи Франс прес. Агенцията отбелязва, че това е следващият образец за опасността от световното стопляне.

В Италия през този уикенд се чакат рекордно високи температури, а министерството на опазването на здравето разгласи червен код за 16 града, в това число Рим, Болоня и Флоренция. Метеорологичните служби предизвестиха италианците да се приготвят за " най-интензивната гореща вълна на лятото, а също и за една от най-интензивните за всички времена ".

Температурите могат да доближат 40 градуса в Рим до понеделник и даже 43 градуса във вторник идната седмица, което ще надвиши върха от 40,5 градуса от август 2007 година. Горещините на италианските острови Сицилия и Сардиния могат да стигнат до 48 градуса, предизвести Европейската галактическа организация, които са " евентуално най-високите температури, регистрирани в миналото в Европа ".

Гърция също е наранена от горещините и националната метеорологична работа заяви, че в елементи от страната температурите през днешния ден могат да доближат до 44 градуса, а Акрополът и няколко парка в гръцката столица са затворени през най-горещите часове на деня.

Високи температури се чакат също и в някои райони във Франция, Германия, Испания и Полша.

Утре и в понеделник се чака температурите в някои елементи на Източна Япония да доближат 38-39 градуса. Според японската метеорологична работа горещините могат да стигнат до предходни върхове.

Съединени американски щати също са обхванати от рискова гореща вълна, която се простира от Калифорния до Тексас, а най-високите температури се чакат този уикенд.

В Аризона, един от най-засегнатите щати, локалните поданици са изправени пред всекидневен маратон за устойчивост против слънцето. По данни на Националната метеорологична работа на Съединени американски щати в щатската столица Финикс към този момент 15-и следващ ден температурите са над 43 градуса по Целзий.

Метеорологичната работа на Лас Вегас, където на следващия ден също се чакат рекордно високи температури, предизвести локалните поданици да не одобряват горещините, естествено свързани с пустинния климат в региона, за типична пустинна горещина.

В известната Долина на гибелта в щата Калифорния, едно от най-горещите места на земята, също се чака да бъдат регистрирани нови рекордно високи температури на следващия ден, когато живакът може да се повиши до 54 градуса. Южна Калифорния се бори и с голям брой дребни горски пожари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР