Рекорден награден фонд от 120 хиляди долара ще бъде разпределен

...
Рекорден награден фонд от 120 хиляди долара ще бъде разпределен
Коментари Харесай

Рекорден награден фонд от 120 хиляди долара за шестте турнира в Санта Марина

Рекорден награден фонд от 120 хиляди $ ще бъде разпределен на шестте шампионата (три за мъже и три за жени) от веригата ITF World Tennis Tour през месец октомври на Тенис център “Санта Марина ”.

Трите интернационалните шампионата за дами от веригата ITF Women′s World Tennis Tour и носещи точки за класация на WTA ще бъдат с награден фонд от 25 хиляди $. Първоначално конкуренциите трябваше да бъдат с награден фонд от 15 хиляди $. Турнирите ще се проведат в интервала от 3 октомври до 23 октомври. По същото време в Санта Марина ще се проведат и три шампионата от ITF Men′s World Tennis Tour носещи точки за ранглистата на ATP с награден фонд от 15 хиляди $.

През месец юли на кортовете на Търговска колегия „ Диана " в София се организира шампионат от ITF Men′s World Tennis Tour с награден фонд от 15 хиляди $. От 12 септември Търговска колегия „ Супер Спорт " във Варна пък ще е хазаин на шампионат от ITF Women′s World Tennis Tour с награден фонд от 15 хиляди $.

През тази година България провежда и 10 шампионата от веригата UTR Pro Tennis Tour с награден фонд от по 20 хиляди $ (общо 200 хиляди долара).

Тези шампионати са следващата отлична опция за българските тенисисти да натрупат както точки за интернационалните класации, а също по този начин и спортен опит в своята страна.

Санта Марина e дълготраен сътрудник на Българската федерация по тенис и сполучливото съдействие продължава и в този момент. Това са и следващите надпревари от обичайно богатия календар в курорта.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР