Рекорден мигрантски трафик отчете вътрешният министър Иван Демерджиев по време

...
Рекорден мигрантски трафик отчете вътрешният министър Иван Демерджиев по време
Коментари Харесай

На границата ни е ад! Хората живеят в страх: 133 552 нелегални мигранти опитали да влязат у нас

Рекорден мигрантски трафик регистрира вътрешният министър Иван Демерджиев по време на парламентарния надзор. „ Тази година сме подложени на невиждан мигрантски напън, само че вършим всичко да бъде удържан. От началото на годината 133 552 души са създали опит да преминат турската граница, като не са съумели “, сподели той. „ Бройката е най-високата въобще откогато има мигрантска вълна. “, посочи министърът.

Демерджиев изясни, че има формирани над 200 следствия против групи за трафик на мигранти. „ Прилагаме редица ограничения “, добави министърът и изреди отпуснатите средства за ремонт на инфраструктурата в 30-километровата погранична зона, включването на армията в опазването на границата, както и в всички налични механически средства и спомагателни, хеликоптери на „ Гранична полиция “ и на МО, както и дронове. Последните се употребяват освен да наблюдават мигрантските групи, само че и „ въпреки това – дейностите на нашите чиновници, дали спомагат на такива мигрантски групи “.

„ Смятам, че се справихме с мигрантския напън “, заключи министърът. Той регистрира, че 87% от потенциала на центровете за мигранти е напълнен. В центъра в София се намират 400 мигранти, а в Любимец са 968. В Харманли са настанени 1518 лица, сподели Демерджиев, като добави, че това прави 91% запълване на потенциала. В разпределителния център в Пъстрогор пък се намират 125 чужденци, което е 39% от потенциала му. „ Разпределят се и по народност, тъй като има много съществени проблеми, когато се смесват другите групи “, сподели Иван Демерджиев в отговор на соцдепутатката Смиляна Нитова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР