Рекорден брой транзакции в сегмента на търговските центрове бяха сключени

...
Рекорден брой транзакции в сегмента на търговските центрове бяха сключени
Коментари Харесай

Рекорден брой транзакции при моловете

Рекорден брой транзакции в сегмента на комерсиалните центрове бяха подписани през 2017 година Сред най-значимите от тях бяха продажбите на Paradise Center и Serdica Center. Към момента у нас се оферират 736 860 кв.м. търговски площи. От тях 400 660 кв.м. са ситуирани в София. По размери следват Варна и Бургас, надлежно с 83 000 кв.м и 65 000 кв.м.

„ По отношение на търсенето, биг-бокс сегментът продължи да бъде деен, като забележителен брой новооткрити местоположения има в бранша на питателните вериги (24), следван от този на дрогериите (9). Развитието и модернизирането на комерсиалните паркове в страната продължава със постоянни темпове на асимилиране на площи и разширение на микса от оператори. Движението на наематели на основните търговски улици в София отбелязва нищожно нарастване от 3% през първата половина на 2017 година до 6% през втората, като се следи ясно изразено повишение на наемните равнища по отношение на 2016 г.”, показват анализатори от консултантската компания Colliers International.

Регистрира се растеж и на наемните равнища. За София междинната месечна цена на квадратен метър е 49 EUR, Пловдив – 22 EUR/кв.м., във Варна – 20 EUR/кв.м. и в Бургас – 21 EUR/кв.м.

Най-търсената категория в мола е „ Мода “, която има по-голяма тежест при определянето на микса от наематели. Това се показва в годишното изследване на консултантската компания, което е извършено измежду притежатели, наематели и гости. Наблюдава се разбъркване в подреждането на петте най-популярни плана в София. Разнообразният микс от наематели продължава да е пресечна точка във възгледите на гости, търговци и притежатели за това какво би трябвало да се доразвие в комерсиалните центрове.

микс с нови категории.Промени в комерсиалния микс, физически преустройства и реконструкции. Това са трите момента на смяна, която може да се следи на пазара на молове през настоящата година, предвиждат експерти. Основното предизвикателство пред сегмента ще бъде увеличение честотата на визити, което има непосредствено отношение към новите трендове на персонализирано извършване на покупки и развиването на хибридни търговски формати. Атрактивността на комерсиалните паркове се усилва. Очаква се нашарване на комерсиалния им
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР