Рекорден брой спортисти ще се включат с маратона Търново Ултра

...
Рекорден брой спортисти ще се включат с маратона Търново Ултра
Коментари Харесай

Маратонът „Търново Ултра 2022“ събира над 1200 състезатели в Старата столица

Рекорден брой спортисти ще се включат с маратона „ Търново Ултра 2022 “, който ще се организира този уикенд (9 и 10 април) в старопрестолния град и покрайнините.

Над 1200 състезатели ще станат част от спортното събитие, провеждащо се за седма поредна година. Това оповестиха на конференция уредниците Иван Димитров и Иван Сираков от Спортен клуб „ Браун Тим “, дружно със спортния специалист Георги Давидов от Община Велико Търново като главен сътрудник.

„ Ултрамаратонът е единственият в България, който започва и финишира в центъра на регионален град и то не къде да е – пред паметника на Асеневци в Старата столица. Локацията е задоволително необятна за огромния брой участници и в това време дава опция на състезателите да усетят духа на Велико Търново “, разясниха уредниците.

Състезанието включва три дистанции в бягането – 13, 33 и 53 км, два маршрута в планинското колоездене – 30 и 48 км., дуатлон – 38 км. колоездене и 33 км. трейл-бягане, както и щафета.

Живописните трасета включват както сектори във Велико Търново, в това число и крепостта Царевец, по този начин и кръстосан терен – пътеки и други, по хълмовете край града. По този метод пред участниците ще се разкрият атрактивни гледни точки към остарялата столица, към средновековния столичен град – Царевец и Трапезица, към Арбанаси и други

Основният брой състезатели са от България. Сред потвърдилите са Кирил Николов – Дизела, вицесветовният първенец по биатлон Владимир Илиев, международният първенец по ски-ориентиране Станимир Беломъжев, най-хубавите спортисти по планинско тичане и колоездене. С отпадането на противоепидемичните ограничения се завръщат състезателите от чужбина – в „ Търново Ултра 2020 “ ще се включат участници от 10 страни.

Взети са всички нужни ограничения за сигурността и сигурността на спортистите и публиката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР