Рекорден брой сигнали за изборни нарушения отчетоха в петък от

...
Рекорден брой сигнали за изборни нарушения отчетоха в петък от
Коментари Харесай

Ето кое е селото без купен вот и без път

Рекорден брой сигнали за изборни нарушавания регистрираха в петък от Министерство на вътрешните работи - 2168, като над 1160 от тях са за пазаруване на гласове. Областта с минимум сигнали е Кърджали, а Бургас е измежду рекордьорите. 

Противно на откритото, че всеки желае да е началник у нас, тази година, най-малко в Кърджалийска област - нямаше лавина от претенденти за кметове. В към 200 села в района имаше единствено по един претендент за кмет. Така е и в село Мъдрец, където гласоподавателите разсъждават умно, а изборът е съгласно обстановката.

Край село Мъдрец към този момент епохи извира една от най-хубавите води в региона. Затова и тук e построена чешма. Това е и най-многолюдното място в селото. В него по лист се водят над 400 души, само че на процедура са не повече от 70-80. В неделя те избираха един единствен претендент за кмет. Предизвестеният избор е Юмер Халил. За трети път ще кметува в село Мъдрец.

А дребното останали жители мечтаят някой ден селото им още веднъж да е цялостно с хора. И по тази причина дават заръки на новия остарял кмет за третия му мандат. Хората тук споделят, че същността им дава отговор на името на селото.

В село Мъдрец има и жп линия. От тук минават по два влака дневно - един от Хасково и един от Кърджали. В тях обаче има по 1-2 пасажери, а селската гара последно е функционирала преди 20 години.

От другата страна върви един от интернационалните пътища от Хасково за Кърджали, а градът е единствено на 15-ина минути . Въпреки това младите рядко са на село. А когато си дойдат от чужбина идват наложително на селската чешма край жп линията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР